Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Nova Transició Verda Logo del portal

Publicat el llibre ‘Debats i perspectives sobre els drets de la naturalesa. Una lectura des del Mediterrani’

  • 6 de juliol de 2023
Coberta de la publicació

Aquesta publicació recull les comunicacions que es van presentar en el II Congrés Internacional «Els Drets de la Naturalesa i la Lluita contra el Canvi Climàtic al Mediterrani», celebrat en la Facultat de Dret els dies 28 i 29 de juny.

Aquest 2n Congrés internacional va reunir un número molt important d'expertes i experts que van abordar com es pot lluitar contra el canvi climàtic des del camp de Dret. La trobada, que va comptar amb més de 200 assistents en línia, va donar lloc a interessants aportacions que ara es reuneixen en aquesta publicació sota el títol ‘Debats i perspectives sobre els drets de la naturalesa. Una lectura des del Mediterrani’.

Aquest volum constitueix una aportació acadèmica des del Mediterrani en la revisió de la relació entre l'ésser humà i la Naturalesa. Els treballs s'emmarquen dins d'una visió ecocéntrica de la nostra vida en el planeta Terra, però ho fan sense abandonar en cap moment el sentit crític i la necessària capacitat d'anàlisi per a enfrontar un gran problema d'enormes dimensions.

Els editors d'aquest exemplar són Rubén Martínez Dalmau, catedràtic de Dret Constitucional i membre del grup d'investigació Democràcia[+] sobre Poder Constituent i nou constitucionalisme, i Aurora Pedro Bueno, professora d'Economia Aplicada i directora de la Càtedra de Nova Transició Verda de la UV.

Aquesta publicació coral compta amb els treballs d’Elena Martínez García, Ainhoa Lasa López, Jordi Jaria-Manzano, José Angel Camisón Yagüe, María Elena Attard Bellido, Gina Chávez Vallejo, Silvia Soriano Moreno, Ana Marrades Puig, Chiara Magneschi, Adrián García Ortiz, Lola Cubells Aguilar i Flávia Alvim de Carvalho.