Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Tributació Autonòmica Logo del portal

Membres de la Càtedra de Tributació Autonòmica publiquen un article sobre el nou Impost de les Grans Fortunes

  • 24 de gener de 2024
Imatge del port de Niza

Els membres de la nostra càtedra i investigadors del grup d'investigació EvalPub, Rubén Amo, Rafael Granell i Amadeo Fuenmayor, aborden en este article la situació de la imposició sobre el patrimoni a Espanya i simulen, per a l'any 2022, el nou Impost Temporal de Solidaritat de les Grans Fortunes

L'article ha sigut publicat en el número 58 de la revista Journal of Regional Research.

L'Impost Temporal de Solidaritat de les Grans Fortunes va entrar en vigor a Espanya a la fi de 2022. Aquest impost gestionat a nivell estatal i complementari a l'Impost sobre el Patrimoni, tractarà d'harmonitzar el gravamen sobre la riquesa en totes les comunitats autònomes de règim comú.

En el present treball s'analitza la tributació de la riquesa a Espanya, així com les propostes de reforma plantejades fins al moment. S'estima, utilitzant tècniques de microsimulació, el nou impost estatal per a l'any 2022, amb l'objectiu d'obtindre els principals efectes recaptatoris que tindrà la seua implantació. El seu impacte serà molt desigual entre comunitats autònomes a causa de les diferències existents en les regulacions autonòmiques de l'Impost sobre el Patrimoni.

Accés a l'article en línia