Logo de la Universitat de València Logo Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga Logo del portal

Projecte ARCH

  • 22 de desembre de 2017
Projecte ARCH

El departament forma part del consorci de recerca transnacional que desenvoluparà el projecte de recerca en humanitats digitals ARCH, finançat pel Joint Programming Initiative on Cultural Heritage.

 

El projecte ARCH: Ancient Coinage as Related Cultural Heritage establirà, per primera vegada, una plataforma global per a l'estudi, catalogació, ordenació i preservació del patrimoni monetari del món antic. El projecte desenvoluparà un àrea territorial - Espanya prerromana i la Gàl·lia del sud. Açò vol dir que el projecte crearà un portal denominat Monedaiberica.org que reunirà més de 100.000 monedes encunyades en la península Ibèrica durant els segles VI-I a.C, procedents de col·leccions públiques i de catàlegs comercials de subhasta, amb la intenció que es convertisca en l'eina de referència d'accés obert per a la catalogació de les mateixes. Així mateix, s'implementarà un programa de recerca enfocat a desenvolupar les oportunitats oferides per la infraestructura Linked Open Data. Es tractaran qüestions relacionades amb la connectivitat monetària i cultural i la interacció a través de les fronteres d'Espanya i França durant l'antiguitat.

El projecte serà dirigit per la Dra. Frédérique Duyrat (Bibliothèque nationale de France, París), el Professor Andrew Meadows (New College, Oxford) i el Professor Pere Pau Ripollès (Universitat de València). Els professors del Departament que participen són Carlos Gómez Bellard, Consuelo Mata Parreño i Agustín Diez Castillo. El Museu de Prehistòria de València està integrat en el consorci de recerca com Associate Partner, amb la participació del Dr. Manuel Gozalbes.