Chair for Digital Gender GapUniversty of València Logo del portal

Silvia Rueda Pascual

  • July 6th, 2022
Silvia Rueda Pascual Càtedra Bretxa Digital Gènere UV-GVA
Silvia Rueda Pascual

Silvia Rueda Pascual és Enginyera i Doctora en Informàtica per la Universitat de València. Actualment és Directora Territorial de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana.

Fins a la seua entrada en la Conselleria, va ocupar el lloc de Professora Titular en el Departament d'Informàtica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV) de la Universitat de València, del qual va ser directora entre 2015 i 2021, sent la primera dona a accedir a aquest lloc.

Encara que ha treballat en nombrosos projectes en l'àmbit de la Realitat Virtual, des de fa uns anys la seua investigació se centra en l'àmbit de l'Enginyeria del Programari i en la Bretxa Digital de Gènere.

Ha sigut responsable STEM-UV dins del Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la UV i Directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere de la Universitat de València amb la Generalitat Valenciana. A més, va ser coordinadora de Girls4STEM fins a 2022.

Forma part de diverses comissions i organitzacions (AMIT, OMCI, COIICV, Som Digitals, AENUI, SCIE) des de les quals treballa activament per a promoure la igualtat de gènere, particularment en el camp de l'enginyeria.
 

Linkedin  Silvia Rueda Pascual

Enllaç a twitter  @SRuedaPascual

Facebook   Silvia Rueda Pascual

instagram  @sruedapascual