Logo de la Universitat de València Logo Doctorat en Activitat Física i Esport Logo del portal

Professorat

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
ARANDA MALAVES, RAFAEL

ARANDA MALAVES, RAFAEL

PDI-Titular d'Universitat

(9638) 64356

rafael.aranda@uv.es

BLASCO LAFARGA, MARIA CRISTINA

BLASCO LAFARGA, MARIA CRISTINA

PDI-Titular d'Universitat

UIRFIDE GIUV 2013-140 (Unidad de Investigación en Rendimiento Físico y Deportivo; Sport Performance and Physical Fitness Research Group).

(9638) 64372

m.cristina.blasco@uv.es

Biografia
 

Professora titular de la Universitat de València, Departament d'Educació Física i Esportiva. Directora del Grup de Recerca UIRFIDE (Unitat de Recerca en Rendiment Físic i esportiu; GIUV 2013-140).

CV Acadèmic: Catedràtica d'Educació Secundària en excedència (2010). Doctora en Educació Física i Esportiva per la Universitat de València (2008). DEA i Postgrau en Nutrició Humana, Facultat de Medicina, Universitat de Múrcia (2003). Màster en Alt Rendiment Esportiu, Universitat Autònoma de Madrid i Centre d´Estudis Superiors COE (2000). Llicenciada en Educació Física i Esportiva, Universitat de València (1990). Professora Secundària i Cicles formatius del 1990 al 2010.

CV Esportiu: Esportista d'alt rendiment en la modalitat de Judo. 10 anys membre de l'equip nacional de judo. Entrenadora d'esportistes d'elit i olímpics, modalitats de Judo i Bàdminton (1992-2018).

Actualment, combina les seves tasques de docència sobre entrenament esportiu i preparació física, amb la investigació i escriptura de treballs científics centrats en els sistemes complexos en l'entrenament esportiu, i els programes d'entrenament específics per a adults grans. A més, dirigeix ​​el Màster de títol propi: "Màster de formació permanent en preparació física, millora de la salut i el rendiment a l'adult major", actualització de l'edició prèvia "Optimització de l'Entrenament en els Adults Majors" (ADEIT / Universitat de València).

Del seu programa d'aprenentatge servei entorn a l'entrenament dels Adults Majors (estratègies sociocomunitàries; àmbit hospitalari i atenció primària), amb una trajectòria de més de 10 anys, han suggerit nombroses publicacions, Tesis, TFMs i TFGs, una metodologia d'entrenament adaptat (EFAM-UV©, propietat intel·lectual de la UVEG), i una associació sense ànim de lucre de tècnics especialitzats en l'entrenament d'Adults Majors EcM (Entrenament amb gent gran), Spin Off d'aquesta mateixa Universitat.

Membre de la Xarxa de investigació a l'Esport del CSD "Inmotusalus"; i de la Comissió Científica de SEMEDE (Societat Espanyola de Medicina de l'Esport).

BRIZUELA COSTA, GABRIEL ALBERTO

BRIZUELA COSTA, GABRIEL ALBERTO

PDI-Titular d'Universitat

FCAFE - c/Gascó Oliag, 3 (46010) Valencia

(9638) 64345

gabriel.brizuela@uv.es

CALABUIG MORENO, FERRAN

CALABUIG MORENO, FERRAN

PDI-Titular d'Universitat
Director/a Titulacio Master Oficial
Dega/Degana / Director/a Ets

c/ Gascó Oliag, 3 46010 València

(9638) 64338

ferran.calabuig@uv.es

Biografia
 

Ferran Calabuig és professor titular en el departament d'educació física i esportiva de la Universitat de València (UV) des de 2002 principalment en futbol i gestió de l'esport. La seua docència la realitza principalment al grau de ciències de l'activitat física i l'esport de la UV. També imparteix docència al Master d'intervenció i Investigació així com al master de gestió esportiva de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. També imparteix docència en diversos masters de gestió esportiva en universitats públiques i privades d'Espanya. També ha impartit docència en la Lithuanian Sports University (Kaunas) y en la Facultad de Economía y Negocios de la Universidad de Chile (Santiago de Chile). Ha liderat i participa en diversos projectes d'innovació docent en la UV i altres universitats.

Dirigeix el grup d'investigació en Gestió i Innovacio de l'Esport de la Universitat de València. Les línees d'investigació principals traten sobre el comportament del consumidor esportiu, el marketing de l'esport i l'emprenedoria en l'esport. En concret és d'interés la Satisfacció i la lleialtat del usuaris de centres i esdeveniments esportius.  L'orientació emprenedora de les empreses esportives, les intencions emprenedores dels estudiants i l'estil de vida emprenedor. El marketing i patrocini en l'esport. L'impacte econòmic i social de l'esport. La carrera dual de l'estudiant-esportista i el turisme esportiu.

Participa regularment en congresos i journades nacionals i internacionals i pertany a diverses societats científiques sobre gestió esportiva. També publica resultats d'investigació regularment en revistes de prestigi nacional i internacional.

COLADO SANCHEZ, JUAN CARLOS

COLADO SANCHEZ, JUAN CARLOS

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9639) 83470

juan.colado@uv.es

Biografia
 

BREU RESSENYA CURRICULAR:

-Professor Catedràtic.

-Premi Extraordinari de Doctorat per la Universitat de València.

-Premi com a Referent Científic a l'àrea de “Condicionament Físic Aquàtic” atorgat per l'Associació Iberoamericana d'Educació Aquàtica, Especial i Hidroteràpia.

-Guardó Nacional al Mèrit Esportiu a l'àrea de l'Estudi i Investigació en els continguts de l'Aeròbic i el Fitness.

-Premi a la Trajectòria Professional Destacada 2022 atorgat per l'Il·lustre Col·legi Professional de Llicenciats en Educació i Ciències de l'Activitat Física i Esport de la Comunitat Valenciana (Espanya).

-Valoració positiva de 24 anys de recerca per l'Agència Espanyola d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació.

-Valoració d'excel·lència de l'activitat docent per part de la Universitat de València, amb antiguitat docent des de l'any 2001.

-Segons Web Of Science, sisè lloc en la producció científica espanyola sobre el tòpic de l'entrenament de la força i número dos en entrenament de la força en adults grans. Llocs número u a nivell mundial respecte a la producció científica sobre els tòpics d'entrenament de la força amb elàstics i entrenament de la força amb bandes elàstiques en adults grans. Lloc número quatre a nivell mundial respecte a la producció científica sobre l'entrenament de la força en el medi aquàtic i sobre l'entrenament aquàtic per a la salut.

-Director de la Unitat de Recerca en Esport i Salut. Universitat de València.

-Director de el Grup d'Investigació en Prevenció i Salut en l'Exercici Físic i l'Esport. Universitat de València.

-Revisor científic en més d'una vintena de les més prestigioses revistes indexades en bases de dades científiques.

-Més de 80 articles publicats, dels quals més de el 50% estan publicats en revistes del primer i segon quartil de l'Journal Citation Reports.

-També cal destacar la direcció de més d'una desena de tesis doctorals, les més de 200 participacions en congressos i reunions científiques i els 5 premis a comunicacions i / o pòsters presentats a congressos, un premi a el mèrit a la investigació aplicada guardonat a nivell nacional i un premi a el millor article publicat en una revista especialitzada de l'àrea.

-Assessor científic i tècnic per a diverses empreses internacionals de l'àmbit físic-esportiu i la salut.

-Professor habitual tant a nivell nacional com internacional en seminaris, màsters i programes de doctorat relacionats amb el Condicionament Físic Saludable.

CRESPO HERVAS, JOSE JUAN

CRESPO HERVAS, JOSE JUAN

PDI-Titular d'Universitat
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets

(9638) 64336

josep.crespo@uv.es

DEVIS DEVIS, JOSE

DEVIS DEVIS, JOSE

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Director/a de Departament

Mañanas: (9639) 83633 Tardes: (9639) 83309

(9639) 83633

jose.devis@uv.es

Biografia
 

La meva carrera investigadora es caracteritza per utilitzar metodologies quantitatives i qualitatives en Educació Física i Formació de Professionals de l'Activitat Física i l'Esport, així com en l'estudi de l'activitat física que diferents grups vulnerables com adolescents, persones amb discapacitat i persones trans utilitzen en el seu temps lliure.

ENCARNACION MARTINEZ, ALBERTO

ENCARNACION MARTINEZ, ALBERTO

PDI-Titular d'Universitat
Responsables de Gestio Academica
Coordinador/a Titulacio de Grau
Biografia
 

Alberto Encarnación Martínez se Licenció/Graduó en Educación Física y Deportes por la Universidad de Valencia (España) en el año 2005, y obtuvo el doctorado en Educación Física y Deportes por la misma universidad en 2012. Actualmente es profesor en el Departamento de Educación Física y Deporte. Su línea de investigación está centrada en el análisis y estudio biomecánico de la actividad física y del deporte. Es miembro del grupo de investigación "GIBD" (Grupo de Investigación en Biomecánica Deportiva), donde participa en diversos proyectos y es IP de proyectos de transferencia tecnológica con empresas derivadas del sector industrial de maquinaria deportiva.

Coordinador: https://www.redicym.es/

GOMEZ TAFALLA, ANA MARIA

GOMEZ TAFALLA, ANA MARIA

PDI-Contractat/Da Doctor/A
Director/a de Servei General
GONZALEZ MORENO, LUIS MILLAN

GONZALEZ MORENO, LUIS MILLAN

PDI-Titular d'Universitat
GUZMAN LUJAN, JOSE FRANCISCO

GUZMAN LUJAN, JOSE FRANCISCO

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9639) 83300

jose.f.guzman@uv.es

Biografia
 

Llicenciatura en Educació Física, grau i  doctorat en Psicologia, grau en Medicina i Máster en Medicina Integrativa. Autor de nombrosos articles en revistes científiques indexades (4 sexennis d'investigació concedits per l'ANECA), així com comunicacions i conferències convidades en congressos i seminaris científics. Ha escrit 14 capítols en llibres educatius i d'investigació. Editor de 2 llibres compilatorios de comunicacions presentades en congressos científics. Director de més de 25 tesis doctorals i altres tants  treballs de recerca en doctorat i màster d'investigació. Ha participat en 8 projectes d'investigació subvencionats per entitats públiques, dels quals en tres ha estat l'investigador principal. Ha participat en el Comitè Organitzador i Científic de 2 congressos, sent en un d'ells a més el president del Congrés. És membre de l'Associació Espanyola de Ciències de l'Esport. Ha col·laborat com a revisor de diverses revistes científiques com: European Journal of sport Science, Revista de Psicologia de l'Esport, Revista Internacional de Ciències de l'Esport (Ricyde), European Journal of Human Movement i Revista Mexicana de Psicologia. Ha rebut diferents reconeixements com el premi a les millor comunicació en ciències socials al V Congrés de Ciències de l'Esport organitzat per l'Associació Espanyola de Ciències de l'Esport (Lleó, 2008) i el premi al millor poster en el IX Congrés Mundial d'Anàlisi de rendiment Esportiu (Worcester, 2012). Imparteix a la Universitat de València l'assignatura "Entrenament de la Tècnica i la Tàctica" al grau en Ciències de l'Esport i l'assignatura "Dissenys d'investigació" al Màster d'investigació. Es professor de l'Àrea de Comportament i Aprenentatge del bloc comú dels cursos d'entrenadors de la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Ha sigut invitat com a ponent en cursos de formació de diverses federacions esportives.

LLANA BELLOCH, SALVADOR

LLANA BELLOCH, SALVADOR

PDI-Titular d'Universitat

FCAFE. Universidad de Valencia. c/Gascó Oliag,3 - 46010 - Valencia (España). Tel. +34 963864340

salvador.llana@uv.es

MUNDINA GOMEZ, JOSE JAVIER

MUNDINA GOMEZ, JOSE JAVIER

PDI-Titular d'Universitat
PELLICER CHENOLL, M TERESA

PELLICER CHENOLL, M TERESA

PDI-Contractat/Da Doctor/A
PEREZ SAMANIEGO, VICTOR MANUEL

PEREZ SAMANIEGO, VICTOR MANUEL

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Coordinador/a de Programa de Doctorat
Director/a Titulacio Master Oficial
Secretari/a de Departament

Director del Máster de Investigación e Intervención en Ciencias de la Actividad Física y el Deporte Coordinador del programa de doctorado "Actividad Física y Deporte"

(9638) 64344

victor.m.perez@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

PEREZ SORIANO, PEDRO

PEREZ SORIANO, PEDRO

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets

Vicedecano Ordenación Académica Department of Physical Education and Sports. FCAFE (University of Valencia). c/Gascó Oliag,3 - 46010 Valencia (Spain).

(9638) 64337

pedro.perez-soriano@uv.es

Biografia
 

Pedro Pérez-Soriano es va graduar en Educació Física i Esports per la Universitat de València (Espanya) en l'any 2000, i va rebre el seu doctorat en Educació Física i Esports per la mateixa universitat el 2004. Actualment és professor al Departament d'Educació Física i esport, i Vice-Degà del Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'esport. Dirigeix el grup de recerca "GIBD" (Grup de Recerca en Biomecànica Esportiva) amb diversos projectes finançats per institucions públiques / privades. La majoria d'aquests projectes d'investigació estan relacionacionados amb la biomecànica esportiva, l'activitat física i, en particular, amb la investigació esportiva esportiva en tèxtil i ortesis plantars (calçat esportiu). Té diverses publicacions nacionals i internacionals en revistes (JCR) dins de la categoria "Sport Sciences". Ha publicat 4 llibres relacionats amb la biomecànica esportiva i diversos capítols relacionats en aquesta àrea.

PRIEGO QUESADA, JOSE IGNACIO

PRIEGO QUESADA, JOSE IGNACIO

PDI-Contractat/Da Doctor/A
Coordinador/a Curs

Facultad Ciencias de la Actividad Física y el Deporte C/ Gascó Oliag 3 46010 Valencia Despacho número 1 zona sur sótano

(9616) 25554

j.ignacio.priego@uv.es

Biografia
 

Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i Doctor en Fisiologia per la Universitat de València. Actualment professor ajudant doctor en el Departament d'Educació Física i Esportiva. Entre les seues línies d'investigació destaquen la recerca en l'aplicació de la termografia infraroja en les ciències de l'esport i la biomedicina, l'anàlisi biomecànic d'esports com la carrera i el ciclisme, i l'avaluació d'equipament esportiu, principalment mitges compressives i plantilles.

ROMAGNOLI, MARCO

ROMAGNOLI, MARCO

PDI-Titular d'Universitat
TELLA MUÑOZ, VICTOR JOSE

TELLA MUÑOZ, VICTOR JOSE

PDI-Titular d'Universitat

(9638) 64369

victor.tella@uv.es

UBEDA COLOMER, JOAN

UBEDA COLOMER, JOAN

PDI-Ajudant Doctor/A
Coordinador/a de Mobilitat
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets

Universitat de València Departament d'Educació Física i Esportiva (UTPAFIDE) Gascó Oliag, 3; 46010 València

joan.ubeda-colomer@uv.es

Membres externs col·laboradors

FERRER MAESTRO, JUAN JOSE

CASTELLANO PAULIS, JULEN

Profesor Titular,

Universidad del País Vasco

BENEDITO NUEZ, JOSEP

GALLARDO GUERRERO, LEONOR

Profesora Titular,

Universidad de Castilla-La Mancha