Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Investigación en Economía de la Cultura y Turismo (ECONCULT) Logo del portal

Pau Rausell imparteix un conferència a La Seu d'Urgell proper divendres 20

  • 17 octubre de 2023

L'acte tindrà lloc divendres vinent, 20 d’octubre, a les vuit del vespre, a la Sala de la Immaculada, en el marc del nou cicle de conferències 'La importància de la cultura'. Pau Rausell oferirà una xerrada sobre la importància de l'àmbit cultural en el funcionament de les ciutats

Divendres vinent, 20 d’octubre, a les vuit del vespre, tindrà lloc a la Sala de la Immaculada la presentació de l'estudi recent sobre l’espai escènic-cultural a la Seu d'Urgell. L'acte, que anirà a càrrec de Jaume Colomer, de Bissap Lab, s’emmarca en un nou cicle de conferències organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell que porta per títol 'La importància de la cultura'.

Després de l'exposició de les conclusions de l'anàlisi, tindrà lloc la conferència 'La cultura i la creativitat en el rendiment socioeconòmic de les ciutats', que impartirà Pau Rausell Köster, economista i director de la Unitat de Recerca en Economia de la Cultura de la Universitat de València (Econcult). La xerrada incidirà en la importància de la cultura per a millorar el funcionament de les ciutats en termes globals.

L'equip d'investigació que encapçala Rausell, després de més de 25 anys de recerca sobre els impactes econòmics i socials de la cultura, ha reunit evidències empíriques suficients per determinar com la dimensió i l’articulació dels sectors culturals i creatius té un impacte significatiu en la capacitat de les ciutats per a millorar els seus resultats en termes de generació de riquesa i benestar per als seus ciutadans. La conferència desgranarà com a través de la resignificació de la dimensió simbòlica, la creació de mecanismes d’interacció social mitjançant la cultura i la creativitat, i la generació d'escenaris vitals culturalment estimulants, les zones urbanes obtenen també millors resultats en termes econòmics i de benestar.

Cultura i desenvolupament

Pau Rausell Köster és professor titular del departament d'Economia Aplicada de la Universitat de València. Des del 1995 ocupa la plaça de director de la Unitat de Recerca en Economia de la Cultura (Econcult), adscrita des del 2008 a l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL). És autor de nombroses publicacions en temes referents a la relació entre la cultura i el desenvolupament, així com qüestions d'economia de la informació i la comunicació.

Les investigacions del grup Econcult, finançades per la Unió Europea, estan legitimant i justificant moltes polítiques urbanes que plantegen estratègies de desenvolupament basades en la cultura i la creativitat en moltes ciutats europees.

Entrevista a RàdioSeu