Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Empresocial

Investigador principal: María Pilar Alguacil Marí

Durada: Febrer 2013-Febrer 2016

L'actual crisi de l'ocupació i el crèdit s'ha afegit a altres factors previs – com els canvis socials en les famílies i l'envelliment de la població- per posar en qüestió la sostenibilitat de l'actual model de prestació de serveis públics a Espanya – encara que no només al nostre país.
Dins d'aquest context, l'objectiu del projecte és investigar les potencialitats de les Empreses de l'economia social, i en particular les empreses socials com a elements de consecució de les polítiques d'ocupació i de benestar social, així com les circumstàncies que puguin estar entorpint la seua consecució efectiva. En aquesta línia, els objectius de la recerca poden agrupar-se en 3 blocs: 

  • empreses d' (acte) ocupació,
  • empreses socials prestadores de serveis socials i a la persona,
  • i empreses mutualistes en general.

Al seu torn, la perspectiva és múltiple: s'investiguen tant els aspectes jurídics, i de polítiques públiques, com els definidors i organizacionals, per determinar les característiques de les empreses socials, realitzar un mesurament eficaç del component social en les empreses, i els beneficis que atorga a les pròpies Entitats i a l'Estat del benestar.

EMPRESOCIAL és un Projecte coordinat, que s'integra per dos subprojectes:

Subproyecte 1: Factors normatius i de polítiques públiques en l'èxit de l'Empresa social. (Jurisocial). Universitat de València.
Subproyecte 2: El empreniment social i el seu efecte en la creació d'ocupació i riquesa (Biensocial). Universitat Politècnica de València.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies