
La Universitat de Valencia presenta la III Edició de la Universitat de Primavera de Cullera una iniciativa fruit de l'estreta col·laboració entre el Vicerectorat de Cultura i Societat (UV), la Diputació de València, l'Ajuntament de Cullera i Caixa Popular.
El Patrimoni Arqueològic no està format únicament pels jaciments arqueològics. És molt més ampli i així es recull en la nostra llei de Patrimoni que ho defineix de la següent manera: “Formen part del Patrimoni Arqueològic Espanyol els béns mobles o immobles de caràcter històric, susceptibles de ser estudiats amb metodologia arqueològica, hagen sigut o no extrets i tant si es troben en la superfície o en el subsol, en la mar territorial o en la plataforma continental. Formen part, així mateix d’aquest Patrimoni els elements geològics i paleontològics relacionats amb la història de l’home i els seus orígens i antecedents” (LPHE, art. 40.1). Per a dir-ho amb les nostres pròpies paraules podríem definir-ho com tota mena de bé de caràcter històric que represente l’activitat humana i que per al seu estudi o recuperació siga necessari un treball de recerca arqueològica. Però el Patrimoni Arqueològic és molt més que investigació, és també gestió, conservació, difusió i tecnologia.
Aquesta jornada està dedicada, precisament, a aquestes “altres” facetes del Patrimoni Arqueològic, més desconegudes però no menys importants. La Jornada sobre "El Patrimoni Arqueològic: estat de la qüestió" vol ser un fòrum de reflexió, d’anàlisi i de propostes de futur, incidint en les diferents problemàtiques, els seus reptes i les oportunitats que ens brinden les noves eines tecnològiques, sense oblidar la necessària rendibilitat social i cultural com a fi última.
INSCRIPCIÓ GRATUÏTA A: https://go.uv.es/sQjRZ4x
Data De 6 de juny de 2022 a 21 de juny de 2022. 24h. Tots els dies.
Auditori Municipal (del Mercat): Plaça de la Verge, 16 (Cullera)
Universitat de València
Vicerectorat de Cultura i Societat
Diputació de València
Ajuntament de Cullera
Caixa Popular.