Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

El Club de Lectura d’Alumni UV s’endinsa en l’última i més polèmica obra del francés Houellebecq

  • 14 de desembre de 2016
Michel Houellebecq

El Club de Lectura d’Alumni UV acomiadà en gran l’any 2016, el passat 13 de desembre, a la Biblioteca ´Palau de l´Exposició´, amb l’anàlisi de la darrera i més polèmica obra del Goncourt francés Michel Houellebecq, ‘Sumisión’.

El grup lector es va reunir a la seu habitual, la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’, per a desgranar la crítica mordaç de l’autor gal a una França “ocupada” per l’islamisme.

Michel Houellebecq alça passions o provoca odis. Ell és així. És un escriptor al qual adoren els seus incondicionals i que, en canvi, injurien com a pornògraf, misogin i racista els seus oponents més radicals. Precisament, el seu estil, polèmic, bel·licós i irreverent, és el que li ha proporcionat pàgines i pàgines en els suplements literaris dels diaris, rius de tinta i minuts de so en els mitjans de comunicació, i reedicions i traduccions de la seua obra sense treva.

Aquest caràcter arriba al seu punt màxim en el seu últim llibre, ‘Sumisión’, una obra que cavalca entre dos gèneres, la novel·la i l’assaig, i que ha aconseguit tant irritar un gran nombre de lectors, com vendre llibres i llibres, i guanyar encara més adeptes.

En ‘Sumisión’, Houellebecq presenta la França d’un futur pròxim. Ací, l’autor pren un paper d’endeví davant les eleccions del 2022. El panorama és el següent: els partits tradicionals s’han enfonsat en les enquestes i el carismàtic líder d’una nova formació islàmica moderada, Mohammed Ben Abbes, acaba derrotant, amb el suport dels socialistes i de la dreta, la candidata del Front Nacional.

En aquest context, François, un professor universitari de 40 anys fastiguejat de la docència i de la seua vida sexual, narra la història en primera persona. Veu com canvia la França coneguda fins a llavors. D’una manera ràpida, l’arribada al poder de Ben Abbes altera la vida quotidiana dels ciutadans i les ciutadanes, als quals els ofereix un futur inesperat.

Per a formar part del Club, les persones interessades han de contactar primer amb l’oficina Alumni UV (96 353 10 70 o amics@uv.es).

Dia: 13 de novembre.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘Sumisión’, de Michel Houellebecq.

Llista d'enllaços: