Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Literatura, una conferència sobre els mandala, botànica i una visita guiada a l’exposició ‘Escriptors valencians a l’exili’, activitats d’Alumni UV en novembre

  • Fundació General UV
  • 6 de novembre de 2023
Mandala i Carl Gustav Jung

Alumni UV ha organitzat una intensa programació d’activitats aquest mes de novembre que donaran inici aquest dimarts dia 7, amb una nova trobada del Club de Lectura QUIJOTE. El programa continuarà dimecres 15 amb una conferència sobre els mandala; dijous 23 es farà un taller de cosmètica vegetal al Jardí Botànic UV. Tancarà la programació la visita a l’exposició ‘Escriptors valencians a l’exili’ dimarts 28.

La inscripció a totes les activitats estarà disponible, de forma gratuïta, per a totes les persones interessades, a través de la plataforma Events de la Universitat de València.

El mes de novembre arrancarà per a la comunitat Alumni UV amb la cita mensual amb el Club de Lectura QUIJOTE. Serà aquest dimarts dia 7. El grup, que es reunirà a la Sala Gonzalo Montiel de La Nau, a les 18 hores, analitzarà la novel·la ‘La isla del árbol perdido’, d’Elif Shafak, una història sobre la pertinença i identitat, l’amor i el dolor; i la sorprenent capacitat de regeneració a través de la memòria.

La programació continuarà dimecres 15 amb la conferència ‘El mandala en l’experiència de Carl Gustav Jung’, a càrrec de psicòloga i membre del col·lectiu Maria Mora Viñas. El mandala és àmpliament conegut com una imatge per a acolorir a la qual s’atribueix un efecte benèfic sobre l'estat d'ànim. Però, més enllà d’aquests efectes terapèutics, el seu sentit com a imatge simbòlica té un recorregut més ample. El psiquiatre i psicòleg Carl Gustav Jung va dedicar dotze anys a investigar-lo, ajudant amb el seu descobriment a establir les bases de la Psicologia Analítica.

En aquesta conferència un dels objectius és precisament donar a conéixer al gran públic el significat més psicològic del mandala, alhora que s’aprofundirà sobre els estudis i experiències que permeteren a Jung fer aquest descobriment. L’activitat tindrà lloc al Saló de Graus de la Facultat de Psicologia, a les 18 hores.

Taller de cosmètica vegetal al Jardí Botànic

Dijous dia 23 Alumni UV proposa un taller de cosmètica vegetal al Jardí Botànic de la Universitat de València en què les persones participants aprendran a preparar diferents productes, com ara sabó natural. En aquest taller es parlarà de la cosmètica a partir de plantes, amb explicacions sobre el seu origen, la preparació d’infusions, ungüents, decoccions, cremes, tintures, etc. Així mateix, es mostraran les propietats de les plantes medicinals i altres elements naturals com la cera.

L’activitat, que començarà a les 16 hores, inclou una visita guiada al Jardí per tal de donar a conéixer aquest espai universitari d’estudi, ensenyament, divulgació i conservació del món vegetal.

‘Escriptors valencians a l’exili’

Per tancar la programació d’aquest mes, dimarts 28, a les 17 hores, es farà una visita guiada a l’exposició Escriptors valencians a l’exili’. La mostra, que s’exhibirà a la Sala Martínez Guerricabeitia  del Centre Cultural La Nau fins al pròxim 14 de febrer, repassa a través de documents, fotografies, vídeos, llibres i diversos escrits originals la història dels escriptors valencians que al final de la Guerra Civil es van haver d’exiliar a Algèria, França, la Unió Soviètica i diversos països d’Amèrica.