Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

L'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València dona la benvinguda al nou curs a Gandia

  • UVGandia
  • 24 d’octubre de 2023
Image de la noticia

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, sota la direcció de Hilari Garcia, celebrà el 26 d’octubre (19 hores) el Concert d’Obertura del Curs Acadèmic 2023-2024 al Teatre Serrano de Gandia.

Dijous 26 de novembre l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) va tornar a Gandia per obrir el curs 2023/2024 i, ho feu, de nou, sota la batuta de Hilari Garcia qui torna al capdavant de l’OFUV.

Tal i com explica el director, l’orquestra presentava un programa breu però de gran qualitat artística on s’interpretaren dues obres del període romàntic. En primer lloc s’interpretà El carnaval romà, d’Hector Berlioz, mentre que, en segon lloc  sonarà la Simfonia número 3 en fa major de Johannes Brahms. Una peça, aquesta última considerada per Hilari Garcia, com l’obra més interessant de Brahms “una petita joia”.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) fou creada per Cristóbal Soler l’any 1995 per a donar resposta i cohesió a les diverses ofertes d’agrupacions instrumentals formades per estudiants. Té una plantilla de 80 joves músics, majoritàriament universitaris, l’edat mitjana dels quals és de 20 anys. La seua finalitat és proporcionar-los una formació d’alta qualitat en interpretació orquestral, amb professorat especialitzat. Després de la marxa de Cristóbal Soler, els seus directors titulars han sigut Beatriz Fernández Aucejo i Hilari Garcia.

Imatges: