Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

La Universitat de València rep la primavera amb una quinzena de concerts de cambra

  • Fundació General UV
  • 16 d’abril de 2024
Concert de corda a la Capella de la Sapiència de La Nau. Foto d'arxiu.
Concert de corda a la Capella de la Sapiència de La Nau. Foto d'arxiu.

L’Aula de Música de la Universitat de València enceta la temporada de primavera amb una programació de 15 concerts de cambra que enguany destaquen per la seua varietat instrumental i vocal, del 16 d’abril al 19 de juny.

Com és habitual en aquesta programació regular, els concerts se celebraran a tres dels espais universitaris més emblemàtics: la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau, la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset i l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València.

L’entrada als concerts sempre és gratuïta amb reserva en https://events.fundacio.es/o/40 a partir de 72 hores abans del dia del concert, excepte les actuacions a l’Auditori Joan Plaça que seran d’entrada lliure fins a completar l’aforament.

D’acord amb el cap d’iniciatives de l’Aula de Música, Guillem Escorihuela, “aquesta programació és característica per la gran varietat musical, instrumental i vocal que presenta: escoltarem corda, vent i cant; és una aposta per la formació artística jove amb la intervenció de membres de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat, així com la dona creadora i el talent femení amb el concert de hui mateix, per exemple, que, en col·laboració amb la Unitat d’Igualtat de la UV, anirà a càrrec del duet gallec format per Susana Pérez (piano) i Óscar Rodríguez (contrabaix)”.

Igualment, Escorihuela subratlla les actuacions de “grups consolidats del panorama valencià, com ara Harmonie Ensemble (17 d’abril) i Trio Sorolla (19 de maig), i de destacats solistes com Juana Guillem (8 de maig), flauta solista de l’Orquestra Nacional d’Espanya”.

En abril hi haurà també la col·laboració amb el Palau de Les Arts: el dia 24, dins de ‘Música a la Capella’ els dimecres, se celebrarà un concert del cicle ‘Marató Verdi’, el qual engloba 28 propostes al llarg dels pròxims mesos.

D’altra banda, en maig, l’Aula de Música de la UV oferirà el primer dels dos concerts emmarcats en el cicle ‘Paraules al concert’ amb la intervenció de persones expertes que comentaran el contingut de la sessió amb músics i públic. Serà el dia 22 a la Capella de la Sapiència, i estarà dedicat al centenari de la mort de Puccini amb l’actuació ‘Puccini forever’, on cantarà la soprano Maite Alberola acompanyada per José Ramón Martín al piano, i on també participarà la doctora Inmaculada Retamero.

Clourà aquest cicle la participació del doctor Lluís Marzal en el concert del 9 de juny a l’Auditori Joan Plaça, a càrrec de Camerata La Stravaganza, que interpretarà el títol ‘Nits d’estiu sobre l’aigua’.

Tots els concerts començaran a les 19 hores, excepte els dels diumenges al Botànic, que seran a les 12 hores.

Llista d'enllaços: