Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

Les agrupacions musicals de la Universitat de València reben el Nadal amb huit concerts

  • Fundació General UV
  • 29 de desembre de 2022
Concert de Nadal de l'Orquestra Filharmònica UV a la Charles Darwin del Campus de Burjassot.
Concert de Nadal de l'Orquestra Filharmònica UV a la Charles Darwin del Campus de Burjassot.

Les quatre agrupacions de la Universitat de València van participar un any més en la programació musical nadalenca que el 2022 celebrà huit concerts, entre ells, el tradicional Concert de Nadal de l’Orquestra Filharmònica UV divendres 23 i el concert extraordinari de l’Orfeó Universitari que va cloure al Teatre Principal el 75 aniversari de la seua fundació

L'Escola Coral La Nau, que formen dos cors de xiquetes i xiquets de 7 a 16 anys; el Club Coral La Nau Gran, format per majors de 55 anys; l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, integrada per una plantilla de 80 joves músics; i l’Orfeó Universitari de València, que en 2022 va commemorar el 75 aniversari de la seua fundació, sent el grup coral més antic d’Espanya, van celebrar el Nadal durant tot el mes de desembre.

Conformaven el programa huit concerts que van començar el dia 12, al Col·legi Major Rector Peset, amb l’audició de final d’any de l’Escola Coral que, amb direcció de Mònica Perales, va interpretar un repertori tradicional a mans dels cors Garbí i Tramuntana, entre el qual hi hagué peces africanes, la intervenció de solistes i una lectura de poemes.

El dia 15, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, baix la direcció de Beatriz Fernández Aucejo, estrenà el seu Concert de Nadal al Teatre Serrano de Gandia. Va ser la prèvia al concert de València (23 de desembre, a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna) i constà igualment d’un repertori tradicional, amb el ‘Concert per a clarinet núm. 1’ de Lindström interpretat pel clarinetiste Bernardino Assunçao Sales.

A València, el concert de la Filharmònica es completà amb l’obertura ‘Fluor, cobre, uranio, vanadio’ d’Andrés Valero Castells.

El dia 17, l’Orfeó Universitari de València actuà al Centre Cultural La Beneficència i, amb la direcció de Francesc Valldecabres, interpretà el programa ‘Matèries silenciades’.

La formació degana celebrà, el passat dia 20, la cloenda del seu 75 aniversari: un concert extraordinari al Teatre Principal de València que interpretà juntament amb l’Orquesta Sinfónica de València i l’espectacle de dansa Crea Dance Company by María Rovira. Amb el títol ‘LUX’, va oferir un programa dedicat a la memòria de les víctimes de la covid-19 i en agraïment al personal sanitari que va donar cobertura a la crisi de la pandèmia.

El Club Coral de La Nau Gran de la Universitat de València va fer la seua audició de final d’any el dia 22 al Claustre del Centre Cultural La Nau. Amb la direcció de Mònica Perales, interpretà un repertori de nadales tradicionals com ara ‘Dindirindín’, ‘La Nit de Nadal’ o ‘Ya viene la vieja’, i novament la seua versió de l’Imagine’ de Lennon.

Els concerts de Nadal de l’Orfeó continuaren els dies 23 a l’església Sant Pere Apòstol de Sueca amb el programa ‘75 de desembre!’ i el dia 28 a l’església Sant Agustí de València, on interpretà el seu clàssic ‘El món canta davant un bressol’.

Llista d'enllaços: