Fundació General UVUniversitat de ValènciaCinema Logo del portal

La Universitat de València impulsa la formació professional en cinema amb l'innovador pla PECA

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 13 de juny de 2023
Image de la noticia

A través de tallers pràctics i alguns cursos acreditats amb microcredencials, l’estudiantat podrà adquirir les eines necessàries per a desenvolupar les seues pròpies produccions audiovisuals amb el suport de reconeguts professionals del sector.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València es convertirà en un punt de referència per als amants del cinema i l'audiovisual a partir del pròxim mes de juliol, gràcies a l'ambiciós Pla Específic de Formació en Cinema i Audiovisual (PECA) que serà implementat per l'Aula de Cinema dins del Pla de Formació de la Generalitat Valenciana. Aquest projecte a llarg termini busca fomentar la professionalització en la indústria cinematogràfica a través d'una sèrie de tallers pràctics que abastaran diverses àrees de la creació cinematogràfica i la professionalització relacionada amb el cinema.

Els assistents tindran l'oportunitat de participar en diverses formacions impartides per reconeguts professionals de l'audiovisual. Aquests tallers se centraran en disciplines clau com l'escriptura de guió, producció, direcció, cerca de finançament i distribució, així com en altres àrees d'especialització com la creació de continguts, programació cultural, ús de l'audiovisual com a eina docent i crítica cinematogràfica.

La proposta formativa del PECA busca oferir a l’alumnat les eines necessàries perquè puguen emprendre les seues pròpies produccions audiovisuals sense requerir coneixements previs. A través del contacte directe amb professionals d’èxit, els participants podran compartir inquietuds, rebre formació basada en experiències laborals reals i obtindre informació valuosa per al seu desenvolupament en el camp del cinema.

El primer paquet de cursos s'oferirà al juliol i setembre, abordant temes com el guió, la producció i venda de produccions independents, així com la crítica cinematogràfica i la creació de continguts per a plataformes com YouTube i altres plataformes de vídeo. Aquests cursos es presenten com una oportunitat única per a adquirir habilitats pràctiques de la mà de professionals experimentats i obrir-se camí en la indústria del cinema.

Amb l'impuls del Pla Específic de Formació en Cinema i Audiovisual (PECA), l'Aula de Cinema de la Universitat de València es posiciona com un referent en la formació cinematogràfica i audiovisual, preparant a futurs talents per a fer realitat les seues pròpies produccions i contribuir a l'enriquiment del panorama audiovisual valencià.

Cursos 2023

Els cursos programats per al 2023 ofereixen una formació especialitzada i pràctica en diferents àrees clau de la indústria cinematogràfica. Des de la crítica i cinematografia professional fins a l'escriptura de guions per a pel·lícules de terror, passant per l'anàlisi cinematogràfica i el desenvolupament de projectes de guió, aquests cursos brindaran als participants les eines necessàries per a sobreeixir en el camp del cinema. Aquests són els cursos que es duran a terme al llarg de 2023:

  • La crítica i cinematogràfica professional: pràctica, reptes i nous mitjans digitals (6 al 21 de juliol): Aprén les habilitats i tècniques necessàries per a convertir-te en un crític cinematogràfic professional en l'era digital.

  • El mercat del cinema: Com vendre i distribuir la teua pel·lícula? (11 al 14 de juliol): Descobreix les estratègies i eines clau per a portar la teua pel·lícula al mercat i aconseguir al públic adequat.

  • L'escriptura del guió per al cinema de terror: tècniques, recursos, filosofia i estructura (14 al 21 de juliol): Submergeix-te en el món del cinema de terror i aprén a escriure guions efectius que mantinguen als espectadors en suspens.

  • Curs de llenguatge i anàlisi cinematogràfica (7 al 20 de setembre): Domina el llenguatge del cinema i aprofundeix en l'anàlisi de pel·lícules per a comprendre els seus elements estètics, narratius i simbòlics.

  • Desenvolupament de projectes de guió cinematogràfic (7 al 28 de setembre): Aprén les etapes i processos fonamentals per a desenvolupar i presentar projectes de guió cinematogràfic de manera efectiva.

  • Disseny artístic i de vestuari per a cinema (20 al 29 de setembre): Explora el fascinant món del disseny artístic i de vestuari al cinema, aprenent a crear ambients i personatges visualment impactants.