Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

Itineraris d'una col·lecció: obres escollides de la Colección Fundación Coca-Cola

  • 16 de desembre de 2014
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol celebrada a la Sala Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València, entre el desembre de 2014 i l’abril de 2015.

El catàleg recull una selecció d’obres de la Col•lecció d´Art Contemporani Fundació Coca-Cola Juan Manuel Sáinz de Vicuña. Si bé és cert que en el passat els artistes treballaven propers al poder, avui dia gaudeixen d´una independència absoluta, quasi d´una orfandat, que obri el camp de l´art com mai abans no havia succeït. Avui l´art es troba en una conjuntura única, avui és més autònom que mai. Per descomptat, no escapa a les lleis del mercat, però, precisament per aquest motiu, és encara més necessària una implicació des de les institucions tant públiques com privades que contribuïsca a refermar la independència i la qualitat de l´art i que estimule el seu desenvolupament a llarg termini. Iniciatives com la de la Fundació Coca-Cola Juan Manuel Sáinz de Vicuña, que va decidir fa més de vint anys materialitzar la seua aposta pel futur en la creació d´una col•lecció d´art que recollira els millors artistes d´Espanya i Portugal, són les que calen per a mantenir la nostra cultura en plena forma.

Aquest catàleg és el número 4 de la sèrie denominada Contextos de la col•lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta les exposicions que tenen relació temporal, estètica o ideològica amb les opcions artístiques que dominen a la nostra col·lecció.