Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

La startup “Sistemas Accessibles”, un projecte d'emprenedoria inclusiva per a facilitar l'accessibilitat als museus o galeries d'art a les persones amb discapacitat visual o invidencia, guanyadora del concurs ARTemprén

  • 10 de maig de 2023
La startup “Sistemas Accessibles”, un projecte d'emprenedoria inclusiva per a facilitar l'accessibilitat als museus o galeries d'art a les persones amb discapacitat visual o invidencia, guanyadora del concurs ARTemprén

Ahir, 9 de maig, va tenir lloc la celebració de la fase final del concurs ARTemprén, el programa d'emprenedoria en art contemporani i patrimoni cultural que organitza la Universitat de Valènica a través de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) amb el patrocini de Santander Universidades i en col·laboració amb la Col·lecció Martínez Guerricabeitia. Durant aquest acte, es va realitzar l'exposició pública dels 7 projectes que, havent completat el programa formatiu, van optar a un dels tres premis.

En aquesta segona edició, comptem inicialment amb la participació de 14 equips i 22 persones. Entre les sol·licituds rebudes es troben estudiants de grau, màster i doctorat de les següents facultats: Facultat de Geografia i Història, Facultat de Medicina i Odontologia, Facultat d'Economia, Facultat de Magisteri, Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació.

Els projectes que han participat en la fase final són els següents:

  • Projecte 1: “Regalos Envolventes”: una empresa de comerç al detall d'articles auxiliars a la cultura.
  • Projecte 2: “Sistemas Accessibles”: una empresa dedicada a l'adaptació d'obres d'art i de la informació que les acompanya, a un sistema táctil, mitjançant edició, processament i impressió en 3D.
  • Projecte 3: “La Cambra”: una plataforma de venda online que cerca donar visibilitat a l'art i l'artesania valenciana i nacional
  • Projecte 4: “Saladeta”: una empresa de comerç electrònic sostenible que dissenya i ven peces artesanals produïdes per artistes espanyols.
  • Projecte 5: “ColmenARTes”: una empresa especialitzada en la creació d'espais artístics en entorns rurals, caracteritzats per la presència de ruscos artístics, on s'obtindran productes apícoles artesans d'alta qualitat.
  • Projecte 6: “Festival Cultual de Microteatro”: una empresa cultural i d'entreteniment que tindrà com a llançadora i projecte matriu el “Festival Cultural de Microteatro”, realitzat en l'entorn rural per a fer accessible la cultura a l'Espanya Buidada.
  • Projecte 7: Sanar-te: una empresa d'assessorament que coordina solucions artístiques per a la millora del benestar del pacient i promoció de la salut a nivell extrahospitalari reduint la pressió assistencial.

En aquesta ocasió, la Comissió d'Avaluació no ho ha tingut fàcil, perquè els 7 projectes presentats tenen un gran potencial per a constituir-se com startup. Finalment, i després d'una àrdua deliberació, el resultat ha sigut el següent:

  • El primer premi, valorat en 5.000 € ha sigut per al projecte “Sistemas Accessiblas”, de Mario Lucas Fuertes.
  • El segon premi, valorat en 2.500 € ha sigut per a “SanArte”, de Vicent Arbona Sendra i Anna Arbona Sendra.
  • El tercer premi, valorat en 2.500 € ha sigut per a “La Cambra”, de María Canut Grau i Aida Vanessa Flores Guerrero.

Des d'UVemprén es felicita a totes les persones participants i se'ls anima a continuar treballant en les seues idees de negoci.