Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

Mavi Escamilla. Mundo B

  • 30 d’abril de 2015
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol celebrada a la Sala Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València, entre l’abril i el setembre de 2015.

En ‘Mundo B’ es veuen els treballs de tres sèries diferents: ‘Esclavos’, ‘Idólatras’ i ‘En venta’, en què els diners –que Escamilla denomina “botxins”– i la figura de la dona sexualitzada i la violència –que l’artista, així mateix, qualifica de “víctimes”– es converteixen en la cara B del món que deixa una porta oberta a l’esperança amb la sèrie ‘BANG!’.

En aquesta mostra, Mavi Escamilla ha reunit mig centenar de peces entre pintures, realitzades en tinta xinesa amb màscara de reserva i ceres, i dibuixos, en llapis. La crítica social que defineix el blanc i el negre de Mavi Escamilla respon perfectament a la línia compromesa de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia que el Patronat exhibeix a la sala de La Nau. En definitiva, ‘Mundo B’ és un lloc per al sarcasme i la ironia de la vida moderna a través de l’estudi de la imatge des de representacions cinematogràfiques i obres clàssiques de la història de l’art.

Aquest catàleg és el número 13 de la sèrie denominada Trobades amb la col·lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta les exposicions monogràfiques d’artistes representats en l’esmentada col·lecció.