Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

Michavila: geometria i ecologia

  • 16 de febrer de 2016
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol celebrada a la Sala Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València, entre febrer i maig de 2016.

L’exposició està composta per unes trenta obres de l’artista Joaquim Michavila  (l´Alcora, l’Alcalatén, 1926) qui constitueix una de les personalitats més fecundes de la seua generació en l´àmbit espanyol. En ell s’apleguen la cerca contínua de la modernitat, l´afany perpetu per investigar nous llenguatges d´expressió i una gran polivalència en els diferents camps artístics que han sigut objecte de la seua atenció al llarg del seus més de seixanta anys de trajectòria. És un dels pocs artistes que, en el seu moment, va ser conscient de la limitada formació rebuda i de la necessitat de contactar amb l´avantguarda europea de l´època.

Aquest catàleg és el número 15 de la sèrie denominada Trobades amb la col•lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta les exposicions monogràfiques d’artistes representats en l’esmentada col•lecció.