Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

Riu. Rebeca Plana

  • 5 de febrer de 2020
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol exhibida a la Sala Martínez Guerricabeitia del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València entre els mesos de novembre de 2019 a febrer de 2020, i que ha estat comissariada pel professor Martí Domínguez.

El catàleg ofereix una retrospectiva de la pintora Rebeca Plana (Albalat de la Ribera, 1978). L’obra de Rebeca Plana te un caràcter altament abstracte, a vegades cal·ligràfic, que combina elements de composició estructurada amb un ambient salvatge i d'improvisació. Utilitza elements quotidians com a llenços-objectes i els porta cap a l'expressionisme abstracte.

 La seua obra es planteja un món en brut modern, humanista, fet a mà a propòsit, d'un aspecte efímer, perillós i, no obstant això, ben dissenyat, en definitiva, inesperat.

Aquest catàleg és el número 22 de la sèrie denominada Trobades amb la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta les exposicions monogràfiques d’artistes representats en aquesta col·lecció.