Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

Xisco Mensua. No Return

  • 29 de maig de 2017
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol exhibida a la Sala Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València entre els mesos de maig i setembre de 2017 i comissariada per l’artista mateix.

El present projecte expositiu pretén recórrer tota la trajectòria del pintor Xisco Mensua (Barcelona, 1960), que suma ja tres dècades de dedicació al món de l´art. En el treball de Mensua es conjuminen la poesia, la filosofia i el cinema clàssic. Evoca multitud de fonts literàries amb un llenguatge i un  ritme cinematogràfics. Amb aquestes referències construeix una reflexió sobre el pas del temps i la certesa de la mort inexorable. El seu objectiu és que el visitant busque les seues experiències a través de la cultura que ens alimenta, i que es genere un espai per al qüestionament. Podem veure dibuixos, fotografies i documentació en una mostra dividida en tres parts: El temps de la casa, El temps de la cultura i El temps de la historia.

Aquest catàleg és el número 17 de la sèrie denominada Trobades amb la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta les exposicions monogràfiques d’artistes representats en l’esmentada col·lecció.