Fundació GeneralUniversitat de ValènciaLa Nau Menuda Logo del portal

 

Fil conductor

activitats

matricula

menjador

Fil Conductor

 Activitats

 Matrícula

Menjador

 

 

 

FIL CONDUCTOR

 

ESPORTS TRADICIONALS VALENCIANS I D'ARREU DEL MÓN

 

Com en edicions anteriors, la Nau Menuda s’inspira en un fil conductor que motiva tots els continguts educatius. Així, el mes de juliol coneixerem els “esports tradicionals valencians i d’arreu del món”.

 

D’entrada, l'esport ha sigut considerat tradicionalment un mitjà apropiat per a transmetre valors com ara l’afany de superació, la cooperació, la integració, el treball en equip, etc. Al mateix temps, els jocs i els esports tradicionals són elements fonamentals del nostre patrimoni cultural. Aquests s’han conservat al llarg del temps, perquè s’han transmés de generació en generació.

Com que tenim la sort de tenir un esport propi, la pilota valenciana, aquest tindrà un paper rellevant en la programació d’aquest estiu. A més a més, els i les participants coneixeran altres esports tradicionals valencians, com la columbicultura i la vela llatina. Fins i tot, practicaran un altre esport valencià més recent, el colpbol. 

D’altra banda, així com la música o la gastronomia són manifestacions culturals dels pobles, els esports tradicionals del món també ens ajuden a entendre unes altres societats. Per aquest motiu, s’emprendrà un meravellós viatge per a descobrir altres esports tradicionals d’arreu del món, com per exemple el tamborí o el lacrosse. 

Finalment, aprendran que hi ha jocs que són patrimoni cultural de la humanitat, com els Jocs Olímpics, que s’han convertit en un símbol de la integració de les nacions, de convivència i de respecte de la diferència.

En definitiva, en aquesta edició es farà un recorregut per diferents cultures. Descobriran, mitjançant els seus esports tradicionals, com altres cultures han influït en la nostra i la riquesa que ens aporta la diversitat.

 

ACTIVITATS

ACTIVITAT CULTURAL: Teatre

ESPORTS: Pilota Valenciana, Birles Valencianes, Colpbol, Tambori, Lacrosse.

BIBLIONAUETA: Es tracta d'un taller d'animació lectora. Per al desenvolupament d'aquest taller transversal ens basarem en un llibre i crearem activitats a partir de la seua lectura.

LUDOTECA: És un espai d'oci on jugar lliurement. Es tracta d'un lloc ideal per a practicar jocs d'exercici i jocs de regles, amb els quals afavorim les relacions socials.

 

TALLERS:

1ª setmana: “Va de Bo”

Si parlem d'esports tradicionals valencians, no podem començar per un altre esport que no siga la PILOTA VALENCIANA.

EL GUANT

Per a practicar la pilota valenciana cal disposar d'una protecció adequada, per aqueix motiu, els i les participants es fabricaran els seus propis uns guants de pilota valenciana.

APRENEM SOBRE COLOMBICULTURA
Els i les participants aprenen que es tracta d'una modalitat esportiva que consisteix en el fet que el colom tracta de galantejar la femella mitjançant qualitats innates o ensinistrades.

2ª setmana: “En el meu poble es juga a...”

Investiguem quines eren les modalitats esportives que es practicaven, algunes que encara es practiquen, en diferents llocs de la Comunitat Valenciana.

LA NOSTRA VELA LLATINA
La vela llatina no és exclusiva de València, es practica a Indonèsia, a Itàlia, a França…. però té una peculiaritat. Ha evolucionat molt poc en practicar-se en un lloc tancat com l'Albufera.

ESPORTS MAPES
Es crea un mapa gegant de la Comunitat Valenciana per comarques. A continuació, es fa una llista de les seues tradicions, cultura, gastronomia, etc. L'objectiu és conéixer la nostra cultura de cada racó de la nostra comunitat.

3ª Setmana: “Viajant amb l’esport”

Fem un viatge meravellós per a descobrir quins són els esports més característics de diferents cultures del món.

EL JOC DEL MELÓ
Aquest joc és originari de Namíbia. Es fan dos equips, es reparteixen les pilotes en el camp d'esports on estan jugant, la resta de l'equip han de mantindre quiets. Cal llançar les pilotes al jugador contrari sense que es puga eixir del cercle.

WARI
Malgrat que aquests jocs s'han començat a conèixer en alguns països d'occident recentment, sembla que els seus orígens es remunten a l'antic Egipte. El wari és un joc basat en un tauler i les peces amb les quals es juga.

4ª Setmana: “D'Olímpia a les olimpíades”

Si parlem d'esports tradicionals, no podem oblidar les Olimpíades.

HISTÒRIA DE LES OLIMPÍADES
S’exposa la història de les Olimpíades: d'on venen els jocs olímpics, quins jocs es feien i per què es juguen cada quatre anys. Es finalitza amb un taller on s'elaboren els símbols més admirats pels esportistes p.e. les medalles olímpiques.

I SI FORA UN ESPORT?
En aquesta activitat han d'inventar un esport. Cada equip disposa grup de diferents targetes amb diferents materials. Amb tota aquesta informació cal inventar un esport i posar-li nom.
 

EXCURSIONS
 

EXCURSIÓ A MANISES

Ens traslladarem al “Parc dels Filtres” de Manises, caracteritzats per tindre diferents murals ceràmics amb la història de València. A continuació, anirem al trinquet municipal i descobrirem com és el recinte on es juga a pilota valenciana.

Coses que cal portar: cantimplora, gorra, calçat còmode, llapis i/o estoig, esmorzar.

MUSEU DE LES CIÈNCIES DE VALÈNCIA

És un referent de la ciència interactiva. Passem el matí fent activitats, des del pèndol fins a conéixer el cos humà, la naturalesa, la mar i la tecnologia.
Coses que cal portar: cantimplora, gorra, calçat còmode, esmorzar.

PISCINA PARC DEL VEDAT (TORRENT)

Es tracta d'una piscina temàtica, amb diversos ambientes zona infantil i tobogans. Gaudiren d'un dia de contacte amb l'aigua i la naturalesa.
Coses que han de portar: cantimplora, gorra, xancletes, protector solar, vestit de bany, tovallola, roba interior de canvi, bossa de plàstic per a la roba mullada, esmorzar.

PLATJA POBLA DE FARNALS

En aquesta ocasió passem el matí a la platja de Pobla Marina (Pobla de Farnals). L'aigua és molt tranquil·la perquè aquesta entre dos dics de pedra i els participants poden jugar tranquil·lament i gaudir de la platja.
Coses que han de portar: cantimplora, gorra, sandàlies, protector solar, vestit de bany, tovallola, esmorzar.

CONEIX LA UV: PAVELLÓ UNIVERSITARI DEL CAMPUS DE BLASCO IBÁÑEZ

Enguany, coincidint amb el fil conductor “Esports tradicionals valencians i de tot el món”, visitem el Frontó del Pavelló Universitari del Campus de Blasco Ibáñez per a practicar l'esport valencià per excel·lència, la pilota valenciana.
 

CRONOGRAMES
 

CAMPUS DE BURJASSOT

Grup Pulucs

Grup Waris

Grup Birles

 

CAMPUS DE BLASCO IBÁÑEZ

Grup Pulucs

Grup Waris

Grup Birles

 

CAMPUS DE TARONGERS

Grup Pulucs

Grup Waris

Grup Birles


MATRÍCULA

 

Passos per a seguir en la matrícula:

1) Es formalitza la matrícula de la Nau Menuda (a través de ENTREU).

2) A continuació ja es pot emplenar la matrícula del menjador (a través de ENTREU).

La inscripció és per a tot el mes, no es pot fer una inscripció per setmanes ni quinzenes.

Es participa en l'escola d'estiu de la Nau menuda segons les següents condicions legals.

La inscripció es realitzarà en dos torns:
PRIMER TORN:

• De les 10 hores de l'11 de maig al 22 de maig de 2022.
• Fills i filles de PDI, PAS, estudiants i membres de la Comunitat Alumni UV.
• Els usuaris que hagen participat en edicions anteriors amb independència que tinguen la condició de comunitat universitària o Comunitat Alumni UV.

* Per a poder beneficiar-se del descompte en la matrícula cal estar inscrit en el Comunitat AlumniUV abans del 31 juliol de l'any anterior.

La prevalença de sol·licituds es fa per ordre d'inscripció.

SEGON TORN:

De les 10 hores del 23 de maig al 29 de maig de 2022.

El públic en general s'ha d'inscriure en aquest termini per a poder accedir en les places lliures disponibles.

La prevalença de sol·licituds es fa també per ordre d'inscripció.

Instruccions per a crear usuari de seu electrònica en la UV
És necessari que el navegador admeta finestres o elements emergents (pop-ups).

PREUS DE L’ESCOLA D’ESTIU

Segons estableix el Reglament d'Execució Pressupostària de la UV, els descomptes per més d'un fill es poden aplicar en combinació de les dues Naus o d'aquesta.

Fills i filles de membres de la Universitat de València

 

Primer fill/a

Segon fill/a

Tercer fill/a i següents

Nau Jove 293 € 270 € 270 €
Nau Menuda 192 €
177 €

160 €

 

Fills i filles de membres  AlumniUV

 

Primer fill/a

Segon fill/a

Tercer fill/a i següents

Nau Jove 564 € 511 € 511 €
Nau Menuda 245 €
222 €

204 €

Nota: Per beneficiar-se del descompte haurà d'estar inscrit en la Comunitat AlumniUV amb la subscripció AlumniUV Premium abans del 31 de juliol de l'any anterior.

Públic en general

 

Primer fill/a

Segon fill/a

Tercer fill/a i següents

Nau Jove 627 € 611 € 611 €
Nau Menuda 402 €
392 €

371 €

Aquests imports no inclouen el servei de menjador.


DOCUMENTACIÓ

Serà imprescindible per a la participació en l’escola la presentació de la documentació requerida en els següents terminis:

Persones inscrites al primer torn: de l'11 i al 22 de maig de 2022.

Persones inscrites al segon torn: del 23 i al 29 de maig de 2022.

En cas de no facilitar-se tota la documentació necessària no s’admetrà al/la jove en l’Escola d´Estiu.

El procés de matrícula no acabarà fins que la documentació, es revise i la persona sol·licitant reba un correu de confirmació de la recepció de la documentació. Si el període de matrícula ha acabat i  no has rebut aquest correu, podeu trucar al telèfon de contacte 963 531 074, en horari de 9 a 14 hores.
 

QUINA DOCUMENTACIÓ CAL APORTAR?
 

Digitalment

En fer la matrícula, cal adjuntar en la Seu electrònica UV la documentació que acredite la representació del menor:

DNI del pare o la mare (ambdós en el cas de separació, divorci o situació anàloga) i del DNI del menor, si en té.

Llibre de família (o document equivalent).

SIP, i opcionalment, l’assegurança mèdica privada.
 

Per correu electrònic

Una vegada emplenada la matrícula en ENTREU, cal enviar la següent documentació degudament encriptada per correu electrònic a naujove@uv.es, indicant a l'assumpte "Matrícula Nau Jove":

Fitxa mèdica. Si cal, s’ha de lliurar també la fitxa de necessitats específiques i els informes mèdics oportuns.

En cas que no hi haja convivència per separació, divorci o per alguna situació anàloga, cal lliurar una autorització degudament signada pels dos pares, mares, tutors o tutores.

El consentiment per a l’administració de medicaments durant l’activitat.

La documentació que acredite una representació legal del menor disposada judicialment, d’acolliment temporal, de privació de la pàtria potestat d’un o dels dos progenitors, ordres d’allunyament o situacions similars.

 

Quan s'administraran medicaments durant l´horari de l´Escola d´estiu?
 

En cas que un o una participant requerisca l’administració de medicació per malalties cròniques o alguna altra atenció sanitària durant l’activitat, la família o representants legals han de lliurar el consentiment l’administració de medicaments durant l’activitat perquè l’equip de coordinació i/o animació puga subministrar la medicació o una altra atenció sanitària, ateses les indicacions establertes en l’informe de salut del metge o la metgessa. 
 

MENJADOR
 

PERÍODE DE MATRÍCULA DEL MENJADOR: De l'11 de maig a les 10 hores fins al 8 de juny de 2022.

Passos per a seguir:

1) Es formalitza la matrícula de la Nau Menuda (a través de ENTREU).

2) A continuació ja es pot emplenar la matrícula del menjador (a través de ENTREU).

Si és necessari menú especial caldrà presentar un informe mèdic.

No hi haurà servei de menjador el 29 de juliol de 2022.

 

UBICACIÓ DEL MENJADOR

CAMPUS DE BURJASSOT-PATERNA

CAMPUS DE BLASCO IBÁÑEZ

CAMPUS DE TARONGERS

Cafeteria enfront de l'edifici de Serveis Centrals (MENÚ) Cafeteria de la Facultat de Psicologia (MENÚ) Cafeteria al costat de l'Aulari Oest (MENÚ)

 

PREUS DEL MENJADOR:
 

En els tres campus s’oferiran dos menús:

Opció A. Menú de majors:  Entre 10 y 12 anys (del 2012 fins el 2010).

Opció B. Menú de xicotets: Entre 7 y 9 anys (del 2015 fins el 2013).

Opció A. Menú de majors (de 10 a 12 anys)

Preus mensual (19 dies): 95 €

Preus per quinzenes:

Del 4 al 15 de juliol de 2021 (10 dies): 50 €

Del 19 al 29 de juliol de 2021 (9 dies): 45 €

Opció B. Menú de menuts (de 7 a 9 anys)

Preu mensual (19 dies): 86 €

Preu por quinzenes:

Del 4 al 15 de juliol de 2021 (10 dies): 45 €

Del 19 al 29 de juliol (9 dies): 41 €
 


 

 

CONTACTE

Fundació General de la Universitat de València
C/Amadeu de Saboia, 4 - 5a 
46010 València 
Tel. 963 531 074 

nau.menuda@uv.es