Fundació GeneralUniversitat de ValènciaVoluntariat Cultural Logo del portal

Programes

L’oferta del Voluntariat Cultural UV consta de 3 programes diferents. L’estudiantat pot optar per participar en una o dues de les accions següents:

UV a prop
L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer la Universitat a través del seu patrimoni i la contribució al desenvolupament social, la justícia i les llibertats.

  • L’estudiantat voluntari ha de  col·laborar en un taller d’actualització del discurs patrimonial de la UV en relació als drets humans i l’Agenda 2030.
  • Dedicació: elaboració de 5 fitxes de patrimoni UV-ODS.
  •  

CulturOpen
A través de la visita a exposicions temàtiques i artístiques, es proposa ampliar els coneixementsi cultivar les emocions.

  • L'estudiantat voluntari ha de col·laborar en les visites guiades als edificis, sales, arxius i patrimoni de la Universitat de València (Centre Cultural La Nau i Palau Cerveró) i en les visites a les exposicions temàtiques (presencials i/o virtuals).
  • Dedicació: 10 visites guiades.

Nota: En aquests moments, la pandèmia ha provocat que aquest programa s'ajorne fins a nou avís. Les visites a aquests espais se faran a títol individual, sense guia de voluntariat i fins a completar aforament. 

Connexions
En aquesta proposta, l’estudiantat voluntari es convertirà en ambaixador o ambaixadora de la cultura i el patrimoni universitari, especialment a través de les xarxes socials.

  • L’estudiantat voluntari, a partir del perfil propi en xarxes socials, haurà de difondre i compartir el patrimoni de la UV des de la percepció pròpia i/o institucional.
  • Dedicació: 15 publicacions pròpies en perfils propis de xarxes socials sobre patrimoni cultural /exposicions de la UV i 20 interaccions/comparticions de publicacions de la UV referides a aquesta àrea.