Fundació GeneralUniversitat de ValènciaVoluntariat Cultural Logo del portal

Activitats

El Voluntariat Cultural de la Universitat de València centra la seua actuació a través de 3 programes d'activitat i centrat en dos importants espais universitaris: el Centre Cultural La Nau i el Palau de Cerveró.

Activitats a La Nau

L’edifici. L’anomenat històricament Estudi General està ubicat al carrer Universitat, 2. Els voluntaris culturals són els encarregats de mostrar les diferents dependències d’interès: Claustre, Paranimf, Pati Rectoral, Capella i Sala de Juntes de Rectorat. Al recorregut es parla de la història de la Universitat i dels personatges més rellevants vinculats a ella, de l´evolució arquitectònica de l´edifici i dels béns patrimonials que hi alberga; així com de la rehabilitació que es va dur a terme el 1999 amb motiu de la celebració del V Centenari de la seua constitució. Aquesta visita sol tenir una durada d’una hora, tot i depenent de les característiques del grup.

Les exposicions. Els voluntaris culturals també atenen les visites guiades a les exposicions temporals que s’instal·len a les diferents sales de l´edifici: sala Oberta, sala Acadèmia, sala Estudi General i sala Martínez Guerricabeitia; unes exposicions que versen sobre temes molt diversos: les col·leccions patrimonials i la memòria universitària, la creació contemporània, projectes vinculats amb les línies d´investigació de la Universitat, el compromís social i cultural i el suport a les iniciatives de caràcter humanitari, el suport al col·leccionisme privat, i la difusió de la cultura pròpia. La durada de les visites, a més d´estar condicionada a les característiques del grup visitant, ho està també a les de la pròpia exposició i a l´existència, o no, de taller didàctic que complemente el projecte, però no sol ser superior a una hora.

Activitats al Palau de Cerveró

Seu de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència “López Piñero”, està ubicat a la plaça de Cisneros, 4.

Exposició permanentCiència i societat, recull part dels instruments de la col·lecció cientificomèdica de la Universitat de València. Visita guiada d’una hora de durada.

Exposicions temporals. A les sales “José Puche” i “Lluís Alcanyís” es mostren interessants projectes expositius relacionats amb el món de la ciència. La durada de les visites guiades depèn de cada projecte, però no sol ser superior a una hora.

Les visites guiades per voluntariat cultural a aquests espais van dirigides a grups de persones amb projecció educativa, cultural, cívica i/o institucional. Contacte ací