Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

El CIG-UV acull un taller sobre sobirania alimentària organitzat pel CERAI i l'Objectiu Campus Sostenible

  • UVGandia
  • 3 de desembre de 2022
Un moment del taller de cuina a Gandia.
Un moment del taller de cuina a Gandia.

Divendres 2 de desembre va tindre lloc a Gandia el taller "Cuina i Territori: sobirania alimentària i ODS al plat". Una activitat que s'organitzava en el marc del projecte: "Objectiu Campus Sostenible: caminant cap a l'alimentació sostenible en la Universitat de València" que porta a terme el Vicerectorat de Sostenibilitat.

L'objectiu d'aquest taller fou reflexionar sobre els aliments que es produeixen, es transformen, es comercialitzen i després es cuinen a les nostres llars. Aliments procedents de l’actual sistema agroalimentari globalitzat i de sistemes agroalimentaris alternatius, arrelats al territori i basant-se en els principis de l’agroecologia. D’on venen els nostres aliments? És sostenible i saludable l’actual sistema agroalimentari globalitzat? Tenim alternatives per a cuinar aliments més nutritius i sostenibles per al planeta?.

Marta Feliu, cuinera agroecològica, i  Marina Morales, tècnica d'Educació per a la Ciutadania Global de CERAI, foren les encarregades d'impartir aquest taller on , mentre es cuinaven receptes de temporada amb aliments agroecològics i de proximitat, es reflexionava sobre aquestes preguntes i es veien alternatives de consum sostenible i responsable per a tu i pel planeta.

El taller "Cuina i Territori" es desenvolupà en el marc del projecte: "Objectiu Campus Sostenible: caminant cap a l'alimentació sostenible en la Universitat de València" amb el suport del Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable i el finançament de la Generalitat Valenciana.