Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Gandia acull les III Jornades Estatals 'Vida Digna, Mort Digna'

  • UVGandia
  • 10 de març de 2023
Manifestació pel dret a morir dignament.
Manifestació pel dret a morir dignament.

El Centre Internacional de Gandia acollirà del 20 al 22 d'abril les terceres Jornades de l'Associació Federal Dret a Morir Dignament que portaran per títol 'Eutanàsia: llums i ombres' on es reuniran representants de totes les organitzacions territorials que conformen l'associació. A més, les jornades estaran obertes a la ciutadania en general i comptaran amb dues activitats obertes a la ciutadania.

Aquestes terceres jornades "Vida digna, mort digna. Eutanàsia: llums i ombres' donaran inici a Gandia la vesprada del dijous 20 d'abril i s'allargaran fins el dissabte 21 a migdia. Durant aquestes sessions de treball es busca avaluar com ha estat la resposta a la la Llei orgànica de Regulació de l'Eutanàsia (LORE) aprovada al 2021 així com analitzar com s'està implementant l'eutanàsia i com ha canviat en la nostra societat després l'entrada en vigor de la llei.

Per a realitzar aquesta tasca comptarem amb un ampli grup d'expertes i experts de diversos àmbits professionals, tots ells grans coneixedors dels aspectes més destacats de la prestació de l'ajuda per a morir dignament. 

La inscripció a aquestes jornades està oberta a la ciutadania en general i es pot formalitzar, de forma gratuïta, a través del següent enllaç.

Actes oberts a la ciutadania

La programació de les jornades inclou dos actes oberts a la ciutadania en general. El primer d'ells serà la conferència inaugural que estarà a càrrec de Javier de Lucas, Catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Moral de la Universitat de València, membre de l'Institut de Drets Humans de la UV i Senador del Govern d'Espanya. De Lucas pronunciarà una conferència que portarà per títol 'No sols un dret: La fundamentació constitucional  del dret a la eutanasia com a dret fonamental'. Serà a les 19h en la Casa de la Cultura de Gandia. 

Mentre, divendres 21 a les 19.30h i en el Centre Internacional de Gandia tindrà lloc la representació teatral 'Pa morir-se de risa' a càrrec de la companyia Huit Teatre. Un acte que servirà, a més,per a presentar l'Associació Federal Dret a Morir Dignament, organitzadora d'aquestes terceres jornades.

Llista d'enllaços: