Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

L'alcalde de Gandia i els comissionats del Corredor Mediterrani i Atlàntic reflexionaran a la Universitat d'Estiu sobre com aquestes infraestructures vertebren el territori i generen economia

  • UVGandia
  • 8 de juliol de 2024
Image de la noticia

Urbalab Gandia va acollir dimarts 9 de juliol una taula rodona moderada per la directora del Centre Internacional de Gandia de la UV, Carme Melo, i emmarcada dins les activitats obertes i gratuïtes de la 41a edició de la Universitat d'Estiu de Gandia.

Sota el títol "Els Corredors Transeuropeus a Espanya. Gandia i el corredor Mediterrani", l'alcalde José Manuel Prieto, i els comissionats del Govern Espanyol pel Corredor Mediterrani i Atlàntic, Josep Vicent Boira i José Antonio Sebastián, respectivament, abordaren la importància i l'impacte econòmic que aquest tipus d'infraestructures tenen sobre els territoris on es vertebren. La trobada ha congregat a representants de diversos àmbits empresarials i universitaris, així com a representants de col·lectius i agents socials de Gandia i regidors del consistori.

La trobada, que va estar moderada per la directora del Centre Internacional de Gandia de la UV, Carme Melo, s'emmarca dins les activitats obertes i gratuïtes de la 41a edició de la Universitat d'Estiu de Gandia.

Durant la taula rodona, s'exposà que el corredor mediterrani és molt més que el desenvolupament d'una infraestructura ferroviària: és l'element fonamental d'articulació espanyol amb la Unió Europea. Cal recordar que al maig, Boira va mantindre una reunió amb Prieto a l'Ajuntament de Gandia on el Comissionat del Govern d'Espanya per al Corredor Mediterrani va ratificar el compromís perquè Gandia puga tindre una entrada a aquesta infraestructura. El corredor mediterrani és una peça clau per a la competitivitat econòmica i la vertebració social de Gandia. Per això, la ciutat es vol garantir una connexió amb el corredor que obri noves oportunitats a mesura que s'executen altres infraestructures com la CV-60 o el desdoblament de la via del tren entre Gandia i Cullera.

Imatges: