Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

L'Observatori Cultural de la Universitat de València analitza els reptes de la gestió cultural i la cultura rural en dues taules redones

  • Servei de Cultura Universitària
  • 7 de febrer de 2024
Xarrada de l'Observatori Cultural de la UV a La Nau.
Xarrada de l'Observatori Cultural de la UV a La Nau.

Sota els títols ‘Lliçons des de l'experiència: la gestió cultural davant els reptes actuals’ i ‘La perspectiva territorial de la cultura: una mirada des de l’entorn rural’, l'Observatori Cultural de la Universitat de València organitza dues taules redones aquest mes de febrer. Se celebraran dimarts 6 i dijous 29, respectivament. Totes dues tindran lloc a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, a les 18 hores, amb inscripció necessària i gratuïta.

En, ‘Lliçons des de l'experiència: la gestió cultural davant els reptes actuals’, s'examinaren les eines que són necessàries per a dur a terme el treball en la gestió cultural i com les competències digitals, el coneixement del territori o la qüestió sobre el gènere són fonamentals per a aquesta professió en l'actualitat.

En la taula redona, que va ser moderada per Raúl Abeledo, cap responsable d'iniciatives de l’Observatori Cultural de la UV, participaren José Ayelo Pérez, director de KAKV-Villena i membre de Gestió Cultural; Amparo Puig Falcó, gestora cultural i productora d’Arts Escèniques; Alicia Garijo, directora del Teatre Arniches i del festival FRESCA! d'Alacant, així com delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana; José María Bullón, tècnic de cultura de l’Ajuntament d’Almussafes (des de 1986) i president de Gestió Cultural i de l’Associació Valenciana de Professionals de la Cultura, i Francesc Tamarit, exdirector de L’Etno, Museu Valenciá d’Etnologia.

En la taula redona ‘La perspectiva territorial de la cultura: una mirada des de l’entorn rural’ s'analitzarà com la cultura en el centre de la gestió dels ajuntaments rurals, ha aconseguit connectar amb qüestions territorials de manera espontània, obrint així espais de participació a públics amb altres sensibilitats.

Benito Burgos, coordinador del programa Ciutadania i Ruralitat del Ministeri de Cultura i Esport, impartirà la conferència principal i serà el moderador de la taula, que comptarà amb la participació de Silvia Colom, alcaldessa de l'Ajuntament de Vilafranca del Cid; Sergi Vidal, alcalde de l'Ajuntament de Potries; Jordi Puig, alcalde de l'Ajuntament de Ròtova; Pedro Altabert Martínez, alcalde de l'Ajuntament de Carrícola, i José Manuel Vila Oltra, regidor d'Art i Cultura a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria.

Totes dues xarrades compten amb el suport de l’Ajuntament de València i Caixa Popular. Per a poder assistir a aquests actes, és necessària i gratuïta la inscripció en el següent enllaç: www.uv.es/observatoricultural

Llista d'enllaços: