Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Paz Lloria analitza a Gandia les implicacions penals de la reforma de la llei del 'Sols sí és sí'

  • UVGandia
  • 10 de març de 2023
Paz Lloria.
Paz Lloria.

La catedràtica de Dret Penal de la Universitat de València va pronunciar, el passat 9 de març, una conferència a Gandia en la que reflexionà sobre la Llei del 'Sols sí és sí' i la seua reforma. Aquesta activitat forma part de la programació d'activitats al voltant del 40 aniversari de la Universitat d'Estiu de Gandia.

La Llei del "sol sí és sí" va entrar en vigor en octubre del 2022 embolicada en una gran polèmica mediàtica. Es va presentar com un gran avanç en la tutela de les dones, i la primera conseqüència que va portar va ser, la rebaixa de pena en alguns casos ja jutjats. La falta d'explicació d'aquesta conseqüència, i el rebombori mediàtic, ha suposat una important pressió mediàtica que ha portat al Govern a presentar una proposta de reforma, que, una altra vegada, està generant un gran renou social, propiciat pels mitjans. Les explicacions tècniques, des d'un punt de vista global, tècnic i polític, poden ajudar a entendre els vaivens de la tan portada norma. Aquest va ser l'objectiu de la conferència que Paz Lloria va impartir al Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València el passat 9 de març. 

Paz Lloria és professora titular de Dret Penal en la Universitat de València i directora del Màster Oficial de Dret i Violència de Gènere de la Universitat de València. Llicenciada per la Universitat de València (1992) i doctora en Dret per la mateixa Universitat (2000). Imparteix docència de Grau i Postgrau en universitats espanyoles així com en diferents màsters i cursos de formació organitzats tant per organismes públics com a privats, havent col·laborat també en la formació penal de cossos de Policia Local i en la de Jutges i Fiscals. Ha realitzat recerques en diferents àrees del Dret Penal. Ha publicat treballs que abasten l'anàlisi de diferents delictes: intrusisme professional, contra la salut pública, intimitat, avortament, violència de gènere, tracta sexual de dones, secret de les comunicacions, propietat intel·lectual, violència de gènere sostracció interparental de menors, etcètera. Igualment, ha dedicat part de la seua recerca als aspectes relatius al dret penal de menors i al dret penal econòmic.