Universitat de ValènciaFundació Lluís Alcanyís Logo del portal

Aclaracions sobre els títols propis

  • Quina diferència hi ha entre un màster oficial i un màster propi de la Universitat de València?

    Un Màster Oficial engloba el conjunt d'ensenyaments de postgrau reglades i la vigència del qual s'estén a tot el territori nacional i l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) que han sigut aprovades conforme a les normals legals indicades pel Govern i les Comunitats Autònomes. El Màster Propi, fa referència a estudis el procés normatiu superat dels quals ha sigut més divers i flexible. Aquest tipus de formació naix de la necessitat d'adequar-se a les demandes de la societat actual. Tots dos títols tenen validesa a nivell professional, però la diferència bàsica és que, per a accedir a un doctorat en el sistema d'educació superior espanyol, s'ha d'haver realitzat un màster oficial o equiparable.

  • Quins títols propis oferta la Universitat de València?

    La Universitat de València renova anualment la seua oferta de títols propis. En aqueixa oferta podem trobar els següents títols de postgrau: Màsters Propis entre 60 i 120 crèdits ECTS, Diplomes d'Especialització entre 25 i 45 crèdits ECTS, Experts Universitaris amb una duració d'entre 11 i 20 crèdits ECTS i Certificats Universitaris d'entre 3 i 10 crèdits ECTS.

    • Títol de Màster Propi 60-120ECTS Titulats o amb un 10% per a finalitzar.
    • Diploma d'Especialització 25-45 ECTS Titulats o amb un 10% per a finalitzar i professionals.
    • Títol d'Expert Universitari 11-20 ECTS Titulats o amb un 10% per a finalitzar i professionals.
    • Certificat Universitari 3-10 ECTS Condicions d'accés a estudis universitaris i professionals.
  • Què és un crèdit ECTS?

    ECTS respon a Europeas Credits Transfer System. Aquest tipus de crèdit contempla la duració dels estudis universitaris, així com l'assistència a sessions teòriques, la realització de treballs pràctics o les pràctiques professionals.

  • On puc obtindre informació d'un curs concret?

    En la pàgina web (http://www.fundaciolluisalcanyis.org/clinicas/formacion/) trabaràs tota la informació referent a cadascun dels títols ofertats.

  • Quin és el sistema d'avaluació?

    L'organització de cada curs indicarà els procediments d'avaluació específics, però, en qualsevol cas, la superació de proves o exàmens és un requisit necessari per a l'obtenció de Títols Propis. Només quan es finalitza el postgrau i estan les actes es pot sol·licitar el certificat i/o títol acreditatiu de la seua realització, previ pagament de les taxes corresponents.

  • Qui expedeix els títols de postgrau?

    Els títols propis de la Universitat de València seran expedits pel Rector o Rectora en model normalitzat i quedarà constància en el registre de títols de la Universitat. En aquests títols es farà esment exprés que manquen de caràcter oficial.

  • Pot un estudiant estranger el títol del qual no estiga homologat accedir a aquests estudis?

    Sí, sempre que siga autoritzat per la direcció del Curs.

  • Puc realitzar un títol propi si encara no he finalitzat els estudis universitaris?

    Sí, sempre que falten menys del 10% dels crèdits per a finalitzar els estudis universitaris i sempre que, la titulació universitària s'obtinga abans de la finalització del títol propi. Per a això, s'ha de signar la instància de crèdits pendents i presentar en la secretària com a substitut del títol acadèmic.

  • He de realitzar una preinscripció del curs en el qual estic interessat cursar?

    Sí, és necessària la preinscripció en el curs corresponent, ateses les indicacions que s'especifiquen en la web de la Fundació Lluís Alcanyís. Així mateix, és imprescindible adjuntar els documents que s'indiquen en cada curs.

  • La preinscripció té algun cost addicional a la matrícula?

    No, la preinscripció sempre és gratuïta. El cobrament es realitzarà una vegada admés en el postgrau propi i formalitzada la matrícula.

  • Com puc realitzar una preinscripció?

    Pots realitzar la preinscripció a un títol propi de manera electrònica a través del següent enllaç: http://www.fundaciolluisalcanyis.org/clinicas/boletin-de-matricula/

  • Existeix la possibilitat d'obtindre algun tipus de convalidació d'estudis?

    No, en els títols propis no hi ha possibilitat de convalidació acadèmica, ja que es tracta d'una oferta formativa que es renova de manera anual i el pla d'estudis d'una edició vària respecte a una altra.

  • Existeixen beques per a cursar aquests estudis?

    Existeixen diferents ajudes oferides per a cursar un postgrau propi de la Universitat de València. No obstant això, pel seu volum la més sol·licitada és “Convocatòria d'ajudes Títols Propis de la Universitat de València”: https://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-postgrau/titols-propis-postgrau/beques-ajudes-1285848447971.html

    Pel fet que la seua resolució es pot publicar a posteriori de la finalització dels títols propis, l'alumne haurà d'avançar i pagar el 100% del preu de la matrícula, encara que sol·liciten la beca. I posteriorment, si li concedeixen la beca, és la pròpia universitat qui li retorna l'import pagat a l'alumne. 

  • Existeix algun tipus de descompte a l'hora d'abonar la matrícula?

    No, els títols de postgrau propi no disposen de cap mena de descompte en la matrícula.

  • Què inclou el pagament que realitze en la meua matrícula?

    El pagament de la taxa de la matricula inclou:

    • l'accés a totes les accions formatives del curs i/o a la plataforma virtual que el suporte.
    • El material que la direcció del curs estime oportú.
    • Una assegurança d'accidents.
  • El pagament de la matrícula inclou algun tipus d'assegurança?

    Sí, els i les estudiants matriculats estan coberts per una assegurança d'accidents a l'entorn del curs. En els títols propis que es realitzen pràctiques amb pacients reals, serà la direcció del curs qui determine si s'inclou l'assegurança de responsabilitat civil professional.

  • En la quantitat abonada en matricular-se s'inclouen les taxes d'expedició del títol o diploma?

    No, les taxes d'emissió del títol que acredite haver realitzat el curs per part de la Universitat de València no estan incloses en l'import de la matrícula.

  • És possible el pagament de la matrícula per transferència bancària?

    No, la forma de pagament per defecte és per domiciliació bancària en compte bancari nacional. I en casos excepcionals, quan l'alumne no dispose de compte bancari nacional, residisca a l'estranger o quan resulte impossible el pagament mitjançant el procediment estàndard, es podrà realitzar el pagament amb targeta de manera en línia.

  • És possible fraccionar el pagament de la matrícula?

    Sempre que el seu import supere la quantitat de 500 € i la duració del curs siga superior a tres mesos, la matrícula es podrà fraccionar en dos terminis: la meitat en el moment de l'admissió i la segona meitat als dos mesos del primer. Si l'import és superior a 3.000 € i la direcció del curs ho permeta, es podrà fraccionar en diversos terminis: un cada mes des del moment de l'admissió fins a març. En qualsevol cas, l'import de matrícula haurà d'estar pagat abans de finals de març.

  • En quins casos es pot retornar l'import de la matrícula?

    Una vegada realitzada la matrícula, l'estudiant que es done de baixa per causes justificades abans de 10 dies hàbils transcorreguts des de l'inici del curs, se li retornarà el 50% de l'import de la matrícula. La baixa es justificarà sempre per alguna de les següents causes sobrevingudes: malaltia, treball, menyscapte econòmic de la unitat familiar o qualsevol altra causa que, segons el parer del director/a, es considere equiparable a les anteriors.

  • És possible realitzar pràctiques en empreses o institucions?

    Sí, és possible realitzar pràctiques en empreses o institucions, sempre que ho contemple l'organització dels estudis. Aquestes pràctiques poden formar part del pla d'estudis i en aquest cas les han de realitzar tots els estudiants matriculats o poden ser un complement formatiu addicional a la programació acadèmica i no és necessari que les realitzen tots els estudiants matriculats. Es poden realitzar un màxim de 900 hores de pràctiques.