General FoundationMusical Activities DepartmentUniversity of Valencia Logo del portal

Pedro Jesús Teruel

És doctor europeu en Filosofia, amb Premi Extraordinari de Doctorat, i màster en Neurociència i Biologia del Comportament. Ha desenvolupat la seua formació en Espanya, Alemanya, Holanda i Itàlia. La seua investigació se centra en la convergència entre l’antropologia filosòfica, la metafísica i la teoria del coneixement, amb un interès particular per la projecció científiconatural de qüestions com ara el problema ment-cervell.

Ha publicat nombrosos estudis en castellà, italià i alemany; entre d’altres, les monografies Mente, cerebro y antropología en Kant (Tecnos, 2008) i Filosofía y ciencia en Hipatia (Gredos, 2011). Com a editor, ha coordinat diversos volums, entre els quals Kant y las ciencias (Biblioteca Nueva / Universitat Complutense, 2011), Cerebro, mente, cuerpo, persona. Antropología cinematográfica (CEU Ediciones, Madrid 2011) i Ingmar Bergman, buscador de perlas. Cine y filosofía en la obra de un maestro del siglo XX (Morphos, Múrcia 2008; segona edició: 2009). Entre les seues col·laboracions científiques, destaquen contribucions publicades a revistes com ara Kant-Studien, Studi kantiani, Anuario filosófico o Pensamiento i capítols de llibres en editorials com ara De Gruyter, Herder, Felix Meiner o Biblioteca Nueva.

Ha pronunciat ponències i conferències en diversos països, entre els quals Espanya, Itàlia, Alemanya, Liechtenstein, Àustria, Mèxic i Xile. Ha sigut visiting researcher en la Humboldt-Universität de Berlín i visiting professor en institucions com ara la Università degli Studi di Verona. Dirigeix la Revista de Estudios Kantianos, publicació internacional de la Sociedad de Estudios Kantianos en Lengua Espanyola (SEKLE).

L’Agencia Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) l’ha acreditat com a professor titular d’universitat. En l’actualitat treballa com a professor ajudant doctor al Departament de Filosofia de la Universitat de València. El seu actual projecte de recerca es desenvolupa en l’àmbit de la neurofilosofia i fa part del projecte col·lectiu "Neuroeducació moral per a una societat pluralista i democràtica", finançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat del Govern d’Espanya.

Contacte: pedro.teruel@uv.es

Pàgina web: https://sites.google.com/site/webpjteruel/