University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

Balanç de la Fundació General de la Universitat de València en temps de pandèmia (II)

  • April 30th, 2020
Imatge de teletreball

La FGUV ofereix noves formes de comunicació amb els usuaris i reorganitza els seus serveis per garantir el millor suport durant tot l'estat d'alarma

Des que es va decretar l'estat d'alarma a causa de la pandèmia del COVID-19, la Fundació General de la Universitat de València ha tractat de superar-se i adaptar-se ràpidament a les circumstàncies. Tots els serveis mantenen la seua atenció als usuaris telemàticament i s'han potenciat els recursos disponibles al seu abast. Especialment aquells que tenen relació amb col·lectius més sensibles a la situació.

En les últimes dues setmanes, des d’UVdiscapacitat, a més de la feina d'atenció i assessorament personalitzat, s'ha continuat proporcionant material accessible a l'alumnat adaptant apunts, subtitulació de vídeos, àudio descripció, transcripció, etc, i s'ha creat una guia per al professorat sobre "Adaptacions en docència i avaluació en línia". Cal agrair especialment la tasca formativa i d'assessorament que estan duent a terme des d’UVdiscapacitat a través de cursos per al personal de la Fundació General i de la Universitat sobre la creació de continguts amb criteris d'accessibilitat.

Des del Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca (CUDAP), s'han encarregat de que les famílies porten el confinament amb la major tranquil·litat possible creant vídeos sobre "Mindfulness" a Youtube i Facebook, o tutorials, com per exemple sobre control d'esfínters, així com el desenvolupament d'enquestes de valoració des de l'inici del confinament.

Perquè les persones grans tinguen una bona atenció, UVgandia ha continuat amb la iniciativa "Unimajors a casa" i amb activitats dirigides a públic en general. També ha facilitat materials i documents a l'alumnat que el professorat ha preparat a través de l'aula virtual.

Uvocupació, el servei per a la inserció laboral de la UV, a més de mantenir la seua atenció telemàtica, ha posat en marxa una sèrie de recursos formatius en línia per facilitar que l'alumnat que es trobava en pràctiques a l'inici d'aquest període de confinament puga concloure de forma no-presencial les seues pràctiques curriculars.

La Tenda de la Universitat ha adequat la seua oferta de productes per a la comunitat universitària durant el període de confinament (publicacions i articles per al teletreball) així com el servei a domicili de les comandes.

Les Activitats Musicals formatives i interpretatives no han deixat de funcionar. La bona acollida de el projecte #LaMúsicaNoPara en què alumnes de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València mostren breus peces musicals, continua amb els seus lliuraments i se sumen altres agrupacions musicals universitàries com la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València.

De la mateixa manera les Arts Escèniques, el Grup de Teatre i el Grup de Dansa de la Universitat, continuen amb el seu treball i els seus assajos des de casa que comparteixen generosament a través d'emocionants vídeos com els que ens van regalar amb motiu del Dia Internacional de la Dansa.

A més, el festival de curtmetratges online -DocuVir.20- segueix tenint una molt bona acollida per part de públic i cada vegada són més les persones que envien els seus projectes. En la següent llista de reproducció podeu visualitzar alguns dels primers curtmetratges rebuts: DocuVir.20 - YouTube

En l'actualitat, totes les activitats, cursos i programes estan subjectes a possibles modificacions en funció de com evolucione la situació. Des de la Fundació General de la Universitat de València estem atents i continuarem treballant per oferir el millor servei i tractar de minimitzar al màxim els efectes negatius d'aquesta crisi.