University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

L'exposició “Recuperant patrimoni de la Universitat: mapes i plànols del segle XIX” es podrà visitar a Gandia durant tot el mes de maig

  • UVGandia
  • May 13rd, 2021
Image de la noticia

El Centre Internacional de Gandia acull aquesta exposició que mostra el procés d’intervenció i consolidació de 47 mapes del segle XIX de la Cartoteca. La mostra es podrà visitar fins el 31 de maig. A més, el proper dilluns 24 s'ha organitzat una xarrada amb els responsables de la mostra així com una visita guiada.

L'exposició “Recuperant patrimoni de la Universitat: mapes i plànols del segle XIX” mostra el procés d’intervenció i consolidació de 47 mapes del segle XIX de la Cartoteca, la unitat especialitzada en material cartogràfic que depén de la Biblioteca d’Humanitats Joan Reglà.

Als panells s’exposen les imatges de 12 dels mapes intervinguts, així com informació sobre el Laboratori d’Anàlisi i Diagnòstic de l’Obra d’Art de la Facultat (on s’han fet els treballs), de la Cartoteca i una breu explicació del que suposen aquestes peces com a exemple de la producció cartogràfica d’aquell segle. A més, s’exhibeixen els panells de tres peces de gran format, compostes per diversos fulls cadascuna, les imatges de les quals han estat acoblades per a poder veure-les en la seua totalitat .

D’entre totes les peces, destaca el ‘Mapa del Cielo’, del professor Antonio Torres Tirado, imprès a Saragossa el 1898, mapa celeste en 15 fulls, realitzat amb funcions docents i amb unes mides totals de 2 x 4 metres. El treball de la Cartoteca ha permés garantir la conservació dels mapes i plànols, i la seua difusió mitjançant la seua digitalització en RODERIC, el repositori de la Universitat de València.

L'exposició es podrà visitar a la Sala d'exposicions del Centre Internacional de Gandia, situat al carrer Tossal, 8, en horari de dilluns a dijous de 9 a 20h i divendres de 9 a 15h. 

Visita guiada

 A més, dilluns 24 de maig està previst que els responsables de la restauració acudeixquen a Gandia per tal de realitzar una xerrada explicativa d'allò que es pot veure en la mostra així com una visita guiada a la mateixa. Les persones interessades en participar en aquesta activitat poden escriure a uvgandia@uv.es i sol.licitar la inscripció.