Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

Cartell de la Universitat de Tardor
I Universitat de Tardor de la Pobla de Vallbona. Inscripció oberta

El programa Universitats Estacionals arriba per primera vegada a la Pobla de Vallbona, gràcies a la col·laboració entre el seu Ajuntament, la Universitat de València, la Diputació de València, Caixa Popular i la Càtedra Jean Monnet Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial. Aquesta primera edició de la Universitat de Tardor de la Pobla de Vallbona tindrà lloc, el proper 25 de novembre, al Museu etnològic la Casa Gran, on es parlarà sobre els "SERVEIS D’INTERÉS ECONÒMIC GENERAL I CIUTADANIA: Els ciutadans com a usuaris de serveis essencials".

Sota el terme “Serveis d'Interés General” s'inclouen sectors com les telecomunicacions, la banca, els serveis postals, els subministraments d'aigua, el gas, l’electricitat, el transport i qualsevol altra activitat econòmica que siga declarada d'interés general pels estats. Sanitat i serveis socials són també objecte de consideració com a serveis d'interés general sota unes certes circumstàncies, la qual cosa amplia el rang d'activitats que s'enquadren dins d'aquesta categoria. Els tipus d'activitats compreses en aquest àmbit i considerades com a serveis bàsics fa que tots siguem subjectes destinataris d'aquestes activitats en tant consumidors, o usuaris d'aquestes. Aquestes activitats responen a necessitats bàsiques i essencials de la col·lectivitat, per la qual cosa el subministrament i l'accés a aquests serveis ha de quedar garantit a la població. Conformement al nostre dret intern, l'accés a aquestes prestacions es garantia a través de la fórmula del servei públic, de manera que la responsabilitat de la seua prestació quedava encomanada a l'Administració. No obstant això, la legislació de la Unió Europea imposa la liberalització d'alguna d'aquestes activitats, de manera que aquestes s'obrin al lliure mercat i a la competència. En aquest marc la prestació de serveis funciona seguint el criteri de la rendibilitat econòmica i comercial i posa fi als monopolis estatals. Amb tot, es tracta d'activitats que continuen sent d'interés general, amb el que la seua prestació ha de quedar garantida als ciutadans en termes de qualitat, regularitat, universalitat i preu assequible. En aquest context, la Unió Europea ha pretés compatibilitzar la liberalització econòmica d'aquestes activitats, amb l'interés públic subjacent a aquestes. A aquest efecte, les normes comunitàries han desenvolupat unes tècniques i instruments dirigits a complir aquestes exigències i a garantir als ciutadans l'accés a unes prestacions bàsiques que a més contribuïsquen a la cohesió social i territorial, tant a l'àmbit intern com a l’europeu.

La jornada va dirigida tant al públic en general, com a ciutadans i usuaris d'aquestes activitats bàsiques, com a aquelles persones que tinguen un interés més particular relacionat amb les activitats que realitzen tant a nivell professional com acadèmic. L'assistència a aquesta jornada és totalment gratuïta a causa del caràcter públic de la Universitat de València. Per a a poder participar es recomana realitzar una inscripció prèvia (Veure enllaç a: MÉS INFORMACIÓ) que agilitzarà el seu accés al recinte i assegurarà el seu seient donades les restriccions d'aforament. A més, totes les persones inscrites obtindran un certificat d'assistència. Adjuntem, per el seu major interés, el programa de la jornada.

 
Període de l'esdeveniment:

Data De 21 de novembre de 2022 a 24 de novembre de 2022. 24h. Dilluns, dimarts, dimecres i dijous.

 
  • 25 de novembre de 2022 de 17:55 a 20:30. Divendres.
 
 
Lloc de realització

Museu etnològic la Casa Gran (Carrer de Sant Antoni, 14)

 
Organitza

Vicerectorat de Cultura i Societat (UV)

Diputació de València

Caixa Popular

Ajuntament de la Pobla de Vallbona

Càtedra Jean Monnet Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial..

https://www.uv.es/territorisocietat

 

Contacta territori@uv.es

 
Més informació