Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local Logo del portal

La Càtedra Pagoda organitza una jornada sobre la Llei 1/2022 de Transparència i Bon Govern de la Comunitat Valenciana

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 19 d’abril de 2023
Facultat de Dret

La cita serà el proper dijous 20 d'abril a la sala de l'Hemicicle Joaquín Tomás Villarroya (1P20) de la Facultat de Dret de la Universitat de València. La trobada té com a objectiu examinar les principals novetats d'aquesta norma i la seua anàlisi des de diferents disciplines.

La inauguració de la jornada se celebrarà el dia 20 a les 11:00 hores. Serà a càrrec d'Andrés Gomis Fons, director General de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat democràtica; Javier Palao Gil, degà de la Facultat de Dret de la Universitat de València ; i Jorge Castellanos Claramunt, codirector de la Càtedra PAGODA.

La jornada arrancarà amb una taula de debat moderada pel professor de Dret Constitucional de la UV Jorge Castellanos. En ella intervindrà Andrés Boix Palop, professor de Dret Administratiu de la Universitat de València, sota el títol “Anàlisi de les obligacions publicitat activa de la Llei 1/2022 de Transparència i Bon Govern de la Comunitat Valenciana”. L'altre ponent serà Josep Ochoa Monzo, professor de Dret Administratiu de la Universitat d'Alacant, que articularà la seua intervenció entorn del títol “Transparència i sistema d'integritat institucional de les Administracions Públiques”.

A continuació, es constituirà una altra taula d'anàlisi moderada pel professor Mariano Vivancos Comes (Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i Administració de la UV). La primera ponència serà a càrrec de la professora María Dolores Montero Caro, de la Universitat de Còrdova, que realitzarà una anàlisi externa de la llei de Transparència i Bon Govern de la CV. La següent intervinent serà Cristina Fernández González, professora de Criminologia i Ciències de la Seguretat de la Universitat Internacional de València-VIU, que abordarà una anàlisi criminològica de la Norma.

La Càtedra PAGODA de Govern Obert, Participació i Dades obertes — fruit de conveni entre la Universitat de València i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana—, ha organitzat aquest seminari en col·laboració amb l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL). La seua intenció és analitzar la Llei 1/2022 de Transparència i Bon Govern de la Comunitat Valenciana, una norma que contempla importants aspectes positius i que marca les línies generals d'actuació introduint millores i completant exigències.