Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local Logo del portal

La càtedra PAGODA patrocina el congrés “Algorismes públics oberts i que no discriminen”

  • 25 d’abril de 2023
Algorisme

La Universitat de València acull els dies 25 i 26 d'abril el X Congrés de l'avanç del Govern Obert i el VI Congrés de Bon govern i transparència de la Comunitat Valenciana.

L'esdeveniment, que se celebrarà a la Sala de l'hemicicle Joaquín Tomás Villarroya (1p20) del Departament de Dret Constitucional de la Facultat de Dret, està dirigit a experts en la matèria, així com a professionals i estudiants interessats en l'anàlisi i debat sobre la importància dels algorismes públics oberts i que no discriminen.

En la inauguració del congrés estaran presents María Elena Olmos Ortega, secretària General de la Universitat de València; Andrés Gomis Fons, director General de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern; Javier Palao Gil, degà de la Facultat de Dret de la Universitat de València; Göran Rollnert Liern, director del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política; i Lorenzo Cotino Hueso, codirector del congrés.

El congrés comptarà amb diverses conferències impartides per experts en la matèria, amb l'objectiu d'abordar el biaix i la discriminació algorítmica en el sector públic i el nou dret i garanties enfront d’aquesta situació. També es tractarà el tema de la transparència pública i com regular-la, així com la implantació de registres o sistemes de publicitat activa d'algorismes públics.

La inscripció per a assistir presencialment es realitzarà a través del correu electrònic cotino@uv.es. El programa complet i les indicacions per a arribar al lloc de l'esdeveniment es poden consultar en la web de la Facultat de Dret.

Aquest congrés és una oportunitat única per a debatre i aprofundir sobre la importància dels algorismes públics oberts i que no discriminen en un context de creixent digitalització dels serveis públics.