University of Valencia logo Logo University Research Institute of Criminology and Criminal Science Logo del portal

Inauguració del Màster de Garanties Penals amb la conferència "Culpabilitat", per Tomás S. Vives Antón

  • January 8th, 2019
Llegir més

El proper dimarts 8 de gener de 2019, a la Facultat de Dret de la Universitat de València, obrim el Master en Garanties Penals i Delictes Socioeconòmics amb la conferència inaugural "Culpabilitat" a càrrec de Tomás S. Vives Antón, catedràtic de Dret Penal (jubilat) i Vice-President emèrit del Tribunal Constitucional.

La inauguració del Màster, que tindrà lloc a la Sala que porta el nom del propi conferenciant a les 18:00h, comptarà també amb la presència de Javier Palao Gil, degà de la Facultat de Dret i de José González Cussac i Margarita Roig Torres, catedràtic i professora de Dret Penal respectivament, directors del Màster i membres de l'Institut Universitari d'Criminologia i Ciències Penals de la UV.

Llicenciat en Dret a la Universitat Complutense de Madrid, Tomás S. Vives Antón  va aprovar les oposicions al cos de Fiscals de l'Estat, començant a exercir el càrrec de fiscal el 1966.  Posteriorment va continuar amb la seva carrera acadèmica, diplomant en Criminologia en 1971 (València) i doctorant-se en Dret per la Universitat de València amb la tesi "La regulació de l'autoria en els delictes comesos per mitjà d'impremta ", que va rebre el Premi Extraordinari de Doctorat. Va exercir el càrrec de vicerector de la Universitat de València els anys 1980 i 1981, tots dos inclusive.

En 1985 va obtenir la càtedra de Dret Penal de la Universitat de València, i un cop allà incorporat, la seva inquietud filosòfica el va portar a realitzar, entre altres, una important estada de recerca a Alemanya participant-hi en diversos seminaris dirigits pel Prof. Habermas.

El 1990 va ser nomenat vocal del Consell General del Poder Judicial, càrrec que va ostentar fins a 1995, any en què és nomenat Magistrat del Tribunal Constitucional.

Posteriorment va ser nomenat vicepresident de l'esmentat Tribunal, exercint aquest càrrec fins a 2004. Finalitzat el seu mandat al Tribunal Constitucional, va tornar a la Universitat de València, incorporant-se de nou com a catedràtic de Dret penal.

8 de gener de 2019

Facultat de Dret. Sala Tomàs S. Vives Antón

18:00h

Images: