Carme_Gregori
Servicio de la Universitat de València

Carme Gregori Soldevila

Dades principals

Carme Gregori és professora titular d'universitat al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València i membre de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

Com a investigadora, s'ha dedicat a l'estudi i la recerca de la literatura catalana contemporània i actual, en particular sobre novel·la, narrativa breu, assaig i ironia. En aquest sentit destaquen els treballs que ha dedicat, entre molts altres, a Pere Calders, Joan Fuster, Carme Riera i Quim Monzó. També és important la seua contribució al coneixement de Miquel Duran de València, de qui ha editat l'obra poètica.

Producció acadèmica

Ha publicat més d'una cinquantena d'articles i de capítols en volums col·lectius. Entre els seus llibres, cal esmentar, per exemple: Pere Calders: tòpics i subversions de la tradició fantàstica (2006), Anotacions al marge. Els aforismes de Joan Fuster (2011) i les antologies Contes del segle XX (2003) i Antologia poètica de Miquel Duran de València (1994).

Publicacions sobre ironia

Publicacions sobre hipertextualitat

  • Articles
  • Congressos: ponències i comunicacions
    • "El mite fundacional d’Adam i Eva en la narrativa catalana dels anys vint i trenta", treball presentat a la IV Jornada LitCat de Grups de Recerca de Literatura Catalana Contemporània, Tarragona, Universitat Rovira i Virgili, 17 maig, 2018.
    • "El mite fundacional d'Adam i Eva en un conte de Pere Calders", treball presentat a la Jornada Mites i literatura: cultura universal i cultura pròpia en l'ensenyament secundari i d'adults, València, Universitat de València, 21-22 setembre, 2018.

Contacte

carme.gregori-soldevila@uv.es

Departament de Filologia Catalana
Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació
Universitat de València
Av. Blasco Ibáñez, 32
46010 València

volver