Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Investigació i Desenvolupament en Biotecnologia i Biomedicina Logo del portal

Per què estudiar el màster en R+D en Biotecnologia i Biomedicina?

  • 15 de maig de 2017
Image de la noticia

El passat 12 de Maig va tenir lloc la presentació del Màster en R+D en Biotecnologia i Biomedicina en un esdeveniment durant el qual es van donar a conèixer detalls sobre els continguts i organització del màster, informant als assistents sobre les assignatures i enfocament del mateix. A més, es va posar en relleu que l'objectiu de el màster és oferir una formació d'alta qualitat molt orientada cap a la pràctica i l'adquisició de competències.

El màster en R+D en Biotecnologia i Biomedicina naix amb la intenció d'oferir un màster adequat a la formació dels graduats/des en Biotecnologia o Bioquímica i Ciències Biomèdiques (encara que els alumnes procedents d'altres graus també seran benvinguts), completant la formació teòrica adquirida amb coneixements pràctics relacionats amb la Biotecnologia i Biomedicina. El màster està orientat fonamentalment a aquells estudiants amb intenció de realitzar la Tesi Doctoral o ingressar en laboratoris de R+D en empreses del nostre de recerca.

Un dels pilars sobre els quals s'ha construït el màster és l'enfocament cap a les aplicacions pràctiques, prioritzant les competències sobre els coneixements i açò s'ha vist reflectit en la programació acadèmica: un TFM llarg (30 crèdits), anàlisis de casos pràctics en aula, classes en aula informàtica, hospitals…

Altre dels objectius del màster en R+D en Biotecnologia i Biomedicina és oferir una formació de la més alta qualitat, per a açò s'ha seleccionat a el professorat acuradament i s'ha establit un màxim de 32 estudiants (25 en el curs 2016-2017).​

Durant la formació fonamental s'abordaran les tecnologies avançades en biologia cel·lular i molecular, la formació en el món empresarial de la biotecnologia i la recerca biomèdica que es duu a terme en hospitals i centres de recerca. Aquests continguts es concentraran en el primer quadrimestre, deixant tan sols 3 crèdits de formació teòrica per al segon quadrimestre, que es dedicarà a el TFM.

 

programacion master i+d biotecnologia biomedicina uv

 

El TFM es durà a terme en laboratoris de la UV o en laboratoris d'empreses i centres de recerca col·laboradors. Des de l'organització del màster s'oferiran temes i projectes, però l'alumne també té la possibilitat de acordar-ho amb altres investigadors interns o externs. Durant el curs 2016-2017 es van oferir 20 temes de TFM a més dels prèviament acordats.

Els TFM en el curs 16-17 es van desenvolupar en els següents centres:

     - 9 en laboratoris de la UV: 4 F. Biològiques, 3 F. Medicina, 2 F. Farmàcia.

     - 4 en laboratoris d'empreses: 3 en Biópolis, 1 Igenomix (Parc Cièntific UV).

     - 6 en Centres de recerca col·laboradors: 4 en I.A.T.A.-CSIC, 1 IBV-CSIC, 1 CIPF.

     - 6 en Hospitals: 4 en La Fe, 1 Hospital General, 1 INCLIVA


Per a conèixer més detalls, pot consultar la presentació que es va projectar durant la intervenció del director del màster José E. Pérez en la Jornada Científica celebrada la setmana passada en el Saló d'Actes de la Biblioteca Eduard Boscá (Universitat de València, Campus de Burjassot).