University of Valencia logo Logo Master's Degree in Research and Development in Biotechnology and Biomedicine Logo del portal

El desenvolupament de la microscòpia a Europa

  • June 24th, 2016
Image de la noticia

Trobem a Europa una creixent societat de Microscopia que aconsegueix aglutinar totes les empreses nacionals especialitzades i que concentra així tota la informació relativa a les tècniques microscòpiques, tant d'electrònica com de llum visible.

Trobem a Europa una creixent societat de Microscopia que aconsegueix aglutinar totes les empreses nacionals especialitzades i que concentra així tota la informació relativa a les tècniques microscòpiques, tant d'electrònica com de llum visible.

L'apartat de projectes europeus resulta molt interessant ja que se centra en el conjunt de projectes d'investigació transnacionals sobre la microscòpia i aconsegueix oferir informació sobre qualsevol d'ells. En els últims anys s'ha evidenciat l'aparició d'una tecnologia coneguda com espectroscòpia que mitjançant l'ús d'imatges infraroig mitjà aconsegueix la formació d'imatges biomèdiques. Tot apunta que pot ser una eficaç eina en el diagnòstic precoç de càncer i la millora de les taxes de supervivència.

A Espanya es poden trobar dues societats científiques vinculades a la microscòpia i el desenvolupament de les aplicacions per a imatge científica. Una d'elles és filial de la Societat Europea de Microscòpia, a dalt esmentada i l'altra és la Xarxa Espanyola de Microscòpia Òptica Avançada (REMOA), que està formada pels professionals de la microscòpia digital i en ella s'integren gairebé íntegrament tots se'ls serveis de Suport a la Investigació dels centres d'Investigació i Universitats espanyoles. REMOA aposta per realitzar els seus propis projectes i reunions i està enfocada com una xarxa de col·laboració activa, quotidianament, que permet intercanviar informació i solucions a problemes tècnics en temps real.

Apareixen en aquest panorama múltiples centres i grups que aposten pel disseny d'eines digitals o que han manifestat explícitament i obertament el seu compromís amb les tecnologies d'anàlisi d'imatge:

Tot i que la llista d'eines digitals i programes d'anàlisi registrats en el camp de les biociències és molt llarga, es pot arribar a destacar alguns grups d'especial importància donada la seva rellevant contribució en els últims anys a aquest actual panorama. Sent el cas de l'Escola Politècnica Federal de Lausana, que compta amb un grup d'Imatge Biomèdica que està dedicat a el desenvolupament d'algoritmes i avenços matemàtics per a l'avanç de l'processat d'imatge biomèdica i han aconseguit diversos èxits en aquest camp. També és digna d'esment la Universitat de Birminghan amb el centre propi de Medical and Dental Sciences que posseeixen.