University of Valencia logo Logo Master's Degree in Research and Development in Biotechnology and Biomedicine Logo del portal

“LLUIS MONTOLIU, CIENTÍFIC, DIVULGADOR I EXPERT EN BIOÈTICA HA INAUGURAT LES CLASSES DE L'ASSIGNATURA DE BIOMEDICINA I SOCIETAT DEL MÀSTER OFICIAL I+D D EN BIOTECNOLOGIA I BIOMEDICINA”

  • October 6th, 2023
Lluis Montoliu

“LLUIS MONTOLIU, CIENTÍFIC, DIVULGADOR I EXPERT EN BIOÈTICA HA INAUGURAT LES CLASSES DE L'ASSIGNATURA DE BIOMEDICINA I SOCIETAT DEL MÀSTER OFICIAL I+D D EN BIOTECNOLOGIA I BIOMEDICINA”

"Els dies 2 i 4 d'octubre, vam tindre la sort de comptar amb Lluis Montoliu, per a impartir les primeres classes de l'assignatura “Biomedicina i Societat” del Màster I+D en Biotecnologia i Biomedicina, dedicades a Bioètica, Integritat científica, i Comunicació i divulgació científiques"

Lluis és investigador del CSIC, vicedirector del Centre Nacional de Biotecnologia, i membre del Comité de Direcció del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa en Malalties Rares (CIBER-ER), del ISCIII. La seua investigació ha donat lloc a nombroses publicacions i al reconeixement de la seua labor amb diferents premis: en 2018 va rebre el premi ISTT per la seua excepcional contribució a les tecnologies transgèniques i la Placa d'Honor de l'Associació Espanyola de Científics per les seues contribucions a la ciència espanyola. En 2020 va rebre la Medalla H.S.  Raper, concedida per la ESPCR y la IFPCS, per la seua excepcional contribució al camp de la pigmentació i l'albinisme.

Però a més del seu excel·lent bagatge científic, el seu interés pels aspectes ètics de la investigació li ha portat a aprofundir en aqueix camp, convertint-se en un expert de referència. Ha sigut membre i President del Comité d'Ètica del CSIC, fins a gener de 2022, i és membre del panell d'Ètica del Consell Europeu d'Investigació (ERC) a Brussel·les.

Finalment, com a part de les seues activitats, s'interessa per la formació i la divulgació científica, havent rebut també diferents premis per la seua labor divulgadora. En 2018 va rebre el Premi Sincronitzats de l'Agència SINC pel seu compromís en la divulgació científica i la seua col·laboració amb els mitjans de comunicació . En 2019 va rebre el premi de la Fundació Antama per la seua labor de divulgació científica, en 2020 va ser Finalista del 33é Premi Boehringer Ingelheim al Millor Divulgador en Xarxes Socials i en 2022 va rebre el Premi COSCE a la difusió de la Ciència.

Dins de les seues activitats de divulgació, a més de xarrades, articles de premsa, programes de televisió... manté un blog en el qual combina tots aquests temes i que denomina "Genética"

Per a més informació sobre el seu perfil, s'adjunta l'enllaç al seu blog

Per a més informació sobre el seu perfil