Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Virologia Logo del portal

2n Congrés de Virologia a la Universitat de València: Avanços i experts de renom en la lluita contra malalties virals

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 20 de febrer de 2024
Cartell del congrés

Els dies 22 i 23 de febrer es durà a terme el 2n Congrés de Virologia de la Universitat de València (UV), un dels pocs esdeveniments a Espanya dedicats exclusivament al fascinant món de la virologia. Participaran destacats ponents que són referents tant en la divulgació com en la investigació en aquest camp. Entre ells, destaca la presència de Luis Enjuanes, reconegut per la seua destacada contribució al desenvolupament de vacunes contra el coronavirus. Uneix-te a nosaltres per a viure una experiència única!

Organitzat pels estudiants del Màster de Virologia de la Universitat de València, el congrés es realitzarà al Campus de Burjassot per segon any consecutiu. Està dirigit a estudiants, investigadors i professionals de la salut interessats en diversos aspectes de la virologia.

L'esdeveniment abordarà temes de gran rellevància, com el desenvolupament de vacunes contra virus emergents, la divulgació científica en virologia, la investigació amb virus animals amb alt potencial zoonòtic, la virologia bàsica amb virus de procariotes i l'ús de bacteriòfags com a eina terapèutica. També s'exploraran les diferents eixides professionals en el camp de la virologia.

"Aquest és un congrés organitzat enterament pels alumnes com a part d'una de les assignatures del màster. Aquest enfocament formatiu és molt nou ja que els permet abordar aspectes de la difusió i divulgació científica des d'un punt de vista pràctic al mateix temps que contribueix a posar en valor la importància de la virologia en els estudis de medicina i les ciències de la vida", destaquen els directors del màster Salvador Herrero i Rafael Sanjuán.

Els ponents que participen en aquest segon congrés són “personalitats de reconegut prestigi, tant en l'àrea de la divulgació com de la investigació en virologia a nivell nacional”, expliquen els codirectors del màster. Un total de 13 experts i expertes, pertanyents a diverses universitats, instituts d'investigació i empreses innovadores de diferents àmbits de la virologia i de diferents ciutats d'Espanya, compartiran els seus estudis a través de nou ponències i una taula redona.

Dia 1: Dijous, 22 de febrer

Prepara't per a una jornada repleta d'aprenentatge a la Sala Charles Darwin de l'Aulari interfacultatiu del Campus de Burjassot! L'esdeveniment arrancarà amb una conferència inaugural a càrrec de Luis Enjuanes, reconegut director del Laboratori de Coronavirus del Centre Nacional de Biotecnologia-CSIC i distingit membre de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals.

Carlos Pedrós-Alió, codirector del Laboratori d'Anàlisi de Microbioma i professor d'Investigació del Centre Nacional de Biotecnologia-CSIC, sorprendrà amb la seua ponència titulada Bueno, i això per a què serveix? No te la perdes!

La destacada professora de la UV Pilar Domingo, directora del grup de Virologia Ambiental i Biomèdica del I2SysBio, revelarà els secrets de La fagoterapia com a arma enfront de bacteris multiresistents.

Lucía Almagro, reconeguda biotecnòloga i divulgadora científica, més coneguda com @diariodeunacientifica en les xarxes socials, et deslumbrarà amb la seua xarrada sobre Fer visible a l'enemic invisible: quan el coneixement és poder.

Rodrigo Sánchez de la Universitat d'Alacant aprofundirà en la pseudolisogenia com a cicle d'infecció alternatiu.

No et perdes Virus d'arqueobacteris per Fernando Santos de la Universitat d'Alacant, i descobreix més sobre Els virus respiratoris a examen: retrat de família i diagnòstic de la mà de Raúl Ortiz de la Universitat de Valladolid.

A més, Isabel Simarro de la Universitat Complutense de Madrid compartirà la seua investigació sobre Malalties víriques de rellevància veterinària, mentre que José Antonio López de la Universitat Autònoma de Madrid et submergirà en Infeccions i patologies estudiades des de la neurobiologia universitària.

Dia 2: Divendres, 23 de febrer

El congrés continuarà en la Sala d'actes de la Biblioteca de Ciències Eduard Boscà, no et quedes fora! Els estudiants del màster de Virologia de la UV Irati Bastero, Pedro Alba, Guillermo Gosálbez i Ana Hernanz presentaran comunicacions que prometen ser de gran interés.

I per a tancar amb clau d'or, no et perdes la taula redona en la qual participaran destacats experts com Lucas Mora (UV), Jérémy  Dufloo (UV), Gloria Sánchez (IATA-CSIC) i Marisa Domingo-Calap (Evolving Therapeutics)T'esperem!

Descobreix l'Oportunitat única a Espanya per a estudiar Virologia

Al Campus de Burjassot de la Universitat de València, es troba un dels dos màsters universitaris en Virologia de tota Espanya. Des del seu llançament en el curs 2022/2023, aquest programa s'ha dedicat a oferir una formació especialitzada en el fascinant camp dels virus.

El pla d'estudis abasta un enfocament complet i integratiu, explorant les diverses implicacions dels virus en la salut humana, animal i vegetal. A més, s'aprofundeix en aspectes clau com la biologia, evolució i les aplicacions biotecnològiques dels virus. Destacant el seu caràcter pràctic i experimental, més del 50% de l'ensenyament se centra en activitats pràctiques. Això inclou una àmplia gamma d'opcions per a fer el Treball de Fi de Màster en prestigiosos centres d'investigació, hospitals o empreses biotecnològiques.

Per al pròxim curs acadèmic 2024-2025, s'ofereixen 32 places per a nous estudiants. Assegura el teu lloc realitzant la preinscripció abans del 14 de juny a les 14:00 hores! Si tens interés en la Virologia, aquesta és la teua oportunitat per a adquirir les competències especialitzades que et prepararan per a un mercat laboral cada vegada més competitiu i exigent. No deixes passar aquesta oportunitat única!