Logo de la Universitat de València Logo Mavi Mestre, candidata a rectora 2022 Logo del portal

L’equip de la candidata a rectora es reuneix amb representants del sindicat estudiantil UNIÓ

  • 26 de febrer de 2022
L’equip de la candidata a rectora es reuneix amb representants del sindicat estudiantil UNIÓ

Amb aquest encontre es completen les trobades amb els sindicats amb més representació de l’àmbit estudiantil.

Després de les reunions mantingudes durant la campanya electoral amb els sindicats SAÓ i BEA, la candidata al rectorat, amb part del seu equip, es va reunir amb el sindicat UNIÓ. Van participar representants dels campus de Blasco Ibáñez, Burjassot i Tarongers, si bé una bona part de la reunió va versar sobre temes que afecten a aquest últim campus, on el sindicat té una major representació.

Es va demanar la recuperació de les fonts d’aigua, aspecte que ha sigut proposat en reunions amb altres sindicats i Mavi Mestre va dir que ja s’ha posat en marxa la recuperació del servei que és una iniciativa clau per a la reducció d’ús de plàstics i per a una major salut global.

Transversal també a tots els campus va ser la proposta d’ampliar l’horari dels gabinets mèdics de la Universitat. Una de les estudiants, de la Facultat de Medicina i Odontologia, va suggerir que s’estudiara la participació en els gabinets d’estudiantat dels últims cursos dels graus de ciències de la salut, especialment Medicina. La candidata va agrair la proposta però va dir que calia estudiar-la molt bé per les implicacions que podria tindre aquest tipus de col·laboració.

Tanmateix, la rectora sí es va comprometre a estudiar vies de reforç dels gabinets de salut, i va comunicar la iniciativa de posar en marxa un programa vinculat a la salut mental mitjançant un gabinet itinerant pels campus de la Universitat, projecte que, a més, entronca amb la iniciativa anunciada pel ministre d’Universitats en la seua recent visita a la Universitat de València.

Un altre element reivindicat va ser el d’establir mesures a les cafeteries dels campus per a tindre en compte les preferències i intoleràncies alimentàries, principalment la celiaquia. En aquest sentit, proposaren que les empreses concessionàries dels serveis de cafeteria oferisquen menús adaptats i l’establiment d’un microones específic per a persones intolerants.

També van demanar més punts de recàrrega de dispositius electrònics en les aules. La candidata a rectora va informar, com ha fet en altres reunions durant aquesta campanya, que ja està executant-se un pla d’electrificació als campus que, entre d’altres, abordarà les necessitats de l’estudiantat en relació a eixe tema.

A continuació es va abordar el capítol de mesures per a promoure la mobilitat sostenible, com l’habilitació d’algun espai en els edificis dels campus per a guardar els patinets elèctrics, que cada vegada són més utilitzats per l’estudiantat, o la col·locació de punts d’accés públic, com el que s’ha establert a la Plaça de l’Ajuntament de València, per a unflar rodes.

Quant a matèries específiques del Campus de Tarongers, es va abordar el tema de l’aparcament en aquest campus. Es va comentar que hi ha un pàrquing que està tancat, al costat del cementeri, que el pàrquing de la zona oest necessita una millora del paviment i que s’hauria de plantejar canvis en l’accés i l’eixida del pàrquing de l’Avinguda de Ramón Llull perquè es reduïsquen les cues que es formen en aquest carrer. També es va proposar alguna mesura per a impedir les infraccions que, de vegades, es produeixen al pàrquing, com colps i furts, que podrien solucionar-se, segons els portaveus estudiantils, amb mesures de vigilància més estrictes. Tant la rectora com l’equip que l’acompanyava es van comprometre a analitzar la situació i proposar mesures.

Amb un ambient cordial, es va parlar d’iniciatives que han estat objecte de conversa en totes les reunions amb l’estudiantat com és promoure mesures de participació i dinamització de la vida estudiantil. A aquest respecte, la rectora va informar sobre l’estat actual de la reforma de l’espai Lluís Vives i va demanar a l’estudiantat que, quan estiga en funcionament, participe activament per a omplir-lo d’activitats, i l’actual vicerectora de Cultura i Esport, Esther Alba, va parlar d’un nou espai al Campus de Burjassot per a la pràctica de la cal·listènia.

Abans d’acomiadar-se, la candidata al rectorat va recordar la importància del vot a les eleccions perquè, malgrat haver-hi només una candidatura, dotarà de força institucional a l’equip de direcció que comandarà la Universitat durant els pròxims anys.

Galeria d'imatges