El nucli de la Universitat de València són les persones que formen la comunitat universitària: estudiantat, personal d’administració i serveis, personal docent i investigador, personal investigador en formació. La nostra universitat ha de continuar avançant sense deixar a cap persona enrere, parlant i treballant amb totes i tots.
Les estudiantes i estudiants són, sens dubte, el centre de la Universitat. Els nostres esforços van encaminats a aconseguir que puguen assolir els seus objectius com a persones i professionals, i que puguen respondre a les necessitats de la nostra societat de forma ètica i creativa. Es tracta d’oferir-los la millor formació acadèmica, però també un acompanyament des de l’inici dels estudis fins la inserció laboral, a més de dinamitzar la participació estudiantil en la vida universitària, en la cultura i en la governança de la institució.
Hem d’aconseguir dels poders públics que garantisquen la igualtat d’oportunitats de l’estudiantat en l’accés i desenvolupament dels estudis, sense discriminacions per motius econòmics o d’altre tipus, perquè com a servei públic universitari tenim la missió encomanada per la societat de contribuir a eliminar les desigualtats. Posarem tots els mitjans de la nostra universitat al servei d’aquest objectiu.
Encara que en els darrers anys la plantilla de personal d'administració i serveis de la Universitat de València s'ha vist sotmesa a restriccions molt severes per la imposició de la taxa de reposició, ha mostrat que el seu compromís, professionalitat i dedicació és la base sobre la qual se sustenten els avenços de la institució en la consecució dels reptes a què ens enfrontem en els propers anys. No es pot entendre una universitat moderna sense comptar amb un personal d’administració i serveis motivat, format, reconegut i ben organitzat, amb bones condicions de treball.
La progressió professional del PAS és un element fonamental de la política de gestió de les persones. Les noves tecnologies han de ser una eina clau per afavorir transformacions que redunden en la millora de l'eficàcia del treball, en el benestar de les persones i en la creació d'una administració digitalitzada. Les estructures de gestió s’han de revisar per a avançar en un model de qualitat del servei públic que prestem. Mantindrem l'aposta per la professionalitat i la millora d'aquest col·lectiu, per la seua estabilització, promoció i formació.
El personal docent i investigador de la Universitat de València resulta fonamental per tal de garantir una docència, investigació i transferència de qualitat. Els propers anys presenten incerteses normatives lligades a la prevista nova Llei Orgànica del Sistema Universitari. Hem d’aconseguir que aquest marc siga una oportunitat per a resoldre els problemes estructurals de professorat: places insuficients, temporalitat excessiva i falta de renovació de la plantilla, a causa de la taxa de reposició i les limitacions pressupostàries que patim des de fa anys i que han de ser superades.
Cal continuar amb una planificació estratègica pluriennal de la plantilla de PDI de les diverses àrees de coneixement, utilitzant com a criteris el dèficit de professorat permanent i funcionari per a atendre la docència, la temporalitat i l’envelliment. Això permetrà prendre de forma consensuada les decisions sobre revisió de plantilles i dotació de noves places de professorat. Mantindrem el compromís d’estabilització i promoció del professorat, gestionant de la millor manera les limitacions d’una taxa de reposició que hauria de desaparèixer. Però també continuarem reclamant un major finançament dels poders públics i modificacions normatives que permeten la millora de les condicions laborals i retributives del PDI, especialment l’autorització governamental del conveni col·lectiu i la reforma de les regulacions legals del professorat.