Logo de la Universitat de València Logo Mavi Mestre, candidata a rectora 2022 Logo del portal

Recursos i governança: claus per a fer política universitària

Al llarg de les pàgines anteriors s’han presentat les principals línies de política universitària que contempla aquest programa electoral. Per tal de dur-les endavant es requereix un conjunt de recursos i un estil de govern per administrar-los, així com de mecanismes d’informació i de rendició de comptes.

Les infraestructures són un element clau en suport dels objectius programàtics per al compliment de les missions de la Universitat. Unes adequades instal·lacions, suficients, de qualitat i que garantisquen la confortabilitat de les persones, són imprescindibles per aconseguir-ho.

D’altra banda, sols una universitat tecnològicament avançada pot afrontar els reptes docents, investigadores i de gestió d’una manera eficaç. Hem d’avançar al voltant de dos eixos per tal d’aconseguir-ho: els mitjans tecnològics i les persones.

En el primer eix s’ha de continuar avançant per proporcionar aplicacions de gestió actualitzades, eficaces i amables per als usuaris, entorns docents àgils que permeten accedir al software dins i fora de l’aula, i tot això sempre amb la cobertura d’una ciberseguretat reforçada, de la qual els usuaris prenguen consciència en el seu dia a dia. En el segon eix, les persones han de poder millorar les seues competències digitals amb la formació adequada, i han de ser escoltades en els processos de decisió sobre les necessitats i millores dels mitjans tecnològics.

Per això, la Universitat de València ha de continuar liderant amb contundència la reivindicació, davant la Generalitat Valenciana, d’un model de finançament pluriennal per a les Universitats Públiques Valencianes.

Un finançament ben ponderat i equilibrat, que contemple la singularitat de la nostra Universitat, amb diversos campus, amb un ric patrimoni, amb una gran oferta acadèmica i un important volum d’estudiantat, unes plantilles de personal que necessiten i es mereixen una renovació, una ampliació i unes millores retributives, i amb una excel·lent investigació, innovació i transferència que cal continuar potenciant. Un finançament que ens permeta  millorar el sistema d’assignació de fons econòmics a centres, departament i instituts universitaris.

D’altra banda, en una institució de les nostres dimensions és clau desenvolupar una informació corporativa, multinivell, coordinada i eficaç que permeta a les persones sentir-se orgulloses de la seua Universitat i de les persones que la formen.

En un ecosistema comunicatiu efervescent, en permanent canvi, la Universitat de València ha de projectar-se a la societat d’una manera eficaç i eficient, fent ús de les principals plataformes per a la difusió de les seues activitats, i creant finestres pròpies de difusió de continguts.

Eficàcia i eficiència en la comunicació, transparència en la gestió, participació en la presa de decisions, són pilars bàsics per a un govern obert.

La Universitat de València s’ha caracteritzat al llarg d’aquests darrers anys per impulsar una governança compartida en la presa de decisions que s’ha evidenciat imprescindible, molt especialment en un entorn complex com l’actual i en una universitat impregnada de l’esperit democràtic que emana dels nostres Estatuts.

Continuarem amb aquest estil de govern de propostes i decisions compartides en el qual creiem fermament.

Reforçarem els mecanismes de transparència perquè la comunitat universitària, i la societat, coneguen millor la nostra Universitat, les seues estructures, les seues competències, els seus resultats i la gestió de les persones que ocupen els llocs de responsabilitat.

Infraestructures
Tecnologies de la Informació
Suficiència i Estabilitat Econòmica
Comunicació
Transparència, participació i govern obert