L’oferta d’estudis a la Universitat de València constitueix un dels seus atractius, tant per la seua diversitat com per la seua coherència i qualitat.
En els últims anys s’ha enllestit un procés de reflexió i diàleg que ha permés avançar significativament en el disseny d’una oferta harmonitzada d’estudis de Grau i Màster oficial, i s’han modificat els procediments de gestió per a dotar-los d’una major agilitat i transparència.
D’altra banda, s’ha posat en marxa una estratègia per a potenciar i enfortir els estudis de Doctorat, la seua connexió amb les nostres línies de recerca i el seu valor com a motor innovador del canvi de model productiu i social.
Cal també destacar l’estratègia desenvolupada en els últims anys per a tenir una Formació Permanent més flexible, dinàmica i adaptada a les necessitats de la nostra societat, obrint noves i importants possibilitats de col·laboració i potenciant el concepte de formació contínua.
Però hem de seguir avançant. Hem de ser capaços d’aprofitar el repte que ha suposat la crisi de la pandèmia de Covid-19 per al professorat, que ha hagut d’adaptar de manera sobtada i forçosa la docència a un format no presencial, i per a l’estudiantat, que també ha hagut d’ajustar-se a formats diferents per a, sense renunciar a la nostra condició d’universitat presencial, realitzar una transformació docent agosarada i innovadora, que situe a l’estudiantat en el centre del seu aprenentatge.
Com va dir recentment el Ministre d’Universitats, Joan Subirats (El País, 12 de gener de 2022): ‘No estamos en una época de cambio, estamos en un cambio de época’. Aquest desafiament només s’aconseguirà si totes les nostres activitats i accions, començant per la formació que oferim, donen resposta als reptes socials.