Diversificar i actualitzar l’oferta d’estudis de Grau i Màster oficial existent. La revisió i actualització continua de la nostra oferta oficial ha de ser una de les nostres prioritats, i ha d’estar sempre lligada a indicadors transparents i consensuats i vinculada a les nostres capacitats docents i investigadores, especialment en les titulacions de màster.
Ampliar l’oferta de dobles titulacions. Continuarem amb l’aposta clara dels últims anys en la posada en marxa dobles titulacions que complementen la nostra oferta formativa i faciliten al nostre estudiantat una inserció professional més completa i diversa.
Incrementar l’oferta de títols conjunts i dobles titulacions internacionals. La Universitat de València és líder en mobilitat de l’estudiantat. La participació de la Universitat de València en l’Aliança FORTHEM obri un magnífic escenari per a incrementar aquesta mobilitat, però molt especialment per a dissenyar una estratègia que impulse la nostra oferta de títols conjunts i dobles titulacions internacionals.
Posar en valor la qualitat de les nostres titulacions oficials mitjançant l’obtenció de segells internacionals. En l’actualitat els Graus d’enginyeria han obtingut un segell de qualitat EUR-ACE o EURO-INF i el Grau en Química ha aconseguit el segell Eurobachelor. Continuarem amb eixa política que reconeix la qualitat de les nostres titulacions i els aporta una projecció internacional.
Implementar l’acreditació institucional dels Centres. Des del major dels nostres compromisos amb la qualitat, és necessari simplificar els procediments d’acreditació de les titulacions. En eixe sentit, s’ha dissenyat un nou SIGQ que, amb la seua implantació i certificació, permetrà procedir a l’acreditació institucional del Centre.
Enfortir els estudis de doctorat. El nostre entorn productiu no sempre valora adequadament el valor afegit que pot aportar-li una persona amb el màxim nivell de formació universitària. Per això, s’ha encetat un programa per a la realització de tesis doctorals en empreses i administracions públiques que es vinculen i responguen a als seus objectius i necessitats de millora.
Realitzar una transformació docent que combine diferents formats. Hem d’aprofitar l’experiència d’adaptació forçosa al format no presencial que hem viscut amb la Covid per a dissenyar i establir models docents, flexibles i adaptables a cada titulació i a cada assignatura, que ens permetran millorar la formació que donem al nostre estudiantat i la seua inserció professional.
Revisar l’oferta de formació per al PDI i ajustar-la als objectius docents. La transformació docent només serà possible si tenim un professorat ben format i amb les eines requerides per a aquest canvi. Hem de focalitzar la formació del PDI en metodologies docents actives i en els recursos TI necessaris.
Potenciar projectes i programes d’innovació. És imprescindible continuar propiciant una millora educativa per donar resposta als actuals processos de transformació. Les noves demandes en l'àmbit docent exigeixen el perfeccionament de metodologies actives i participatives per adaptar-se als canvis i aconseguir més flexibilitat amb qualitat.