University of Valencia logo Logo Privacy and Digital Transformation Chair Microsoft-UV Logo del portal

Obert el període d'inscripció per a assistir al IV Trobada IA & Desenvolupament Humà. Economia de la IA: els reptes de la AI Act

  • Privacy and Digital Transformation Chair Microsoft-UV
  • Web and Marketing Unit
  • January 19th, 2024

Aquesta important trobada anual aborda a València desafiaments clau de la Intel·ligència Artificial i el desenvolupament humà.

Cartell de l'esdeveniment IV Trobada IA & Desenvolupament Humà 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IV Trobada IA & Desenvolupament Humà. L'economia de la IA: els reptes de la Llei sobre la Intel·ligència Artificial (AI Act)

Aquest esdeveniment està organitzat per la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital Microsoft-UV i la Càtedra Legaltech i Intel·ligència Artificial Minsait-UV, amb la col·laboració de la Facultad de Derecho UV, Baker McKenzie, UV Legal Tech Lab, Ecija, Woztell y Elzaburu.

En ell, experts de renom en l'àmbit de la Intel·ligència Artificial (IA), es reuniran per abordar els reptes crucials que planteja l'economia de la IA, amb un enfocament especial en els desafiaments de la Llei sobre la Intel·ligència Artificial (AI Act). L'esdeveniment, que tindrà lloc al Centre Cultural La Nau, es desenvoluparà els dies 25 i 26 de gener de 2024.

Reconeguts experts i personalitats es congregaran per explorar l'estratègia de la Unió Europea en Intel·ligència Artificial, des dels seus primers programes fins a la implementació de la Llei sobre la Intel·ligència Artificial (AI ACT), analitzant de prop la transició durant la Dècada Digital Europea. El debat s'ampliarà cap a la intersecció entre l'economia i la intel·ligència artificial, destacant perspectives crucials per comprendre la influència de la IA en les dinàmiques econòmiques contemporànies. A més, es tractaran desafiaments legals fonamentals, centrant-se en la construcció d'infraestructures digitals i els espais de dades. La relació entre l'obertura de dades i l'administració pública, especialment en la creació d'espais públics de dades, serà objecte de discussió per comprendre millor com l'obertura de dades impacta la implementació de la IA en àmbits governamentals. A més, s'examinaran reptes jurídics crucials, des de la protecció dels drets digitals fins a l'avaluació del seu impacte en els drets fonamentals. El programa també inclourà un cas d'ús pràctic, destacant l'aplicació de la IA en el sistema judicial. Els desafiaments inherents al desenvolupament de la IA des d'una perspectiva de recerca, així com una anàlisi integral del procés de fabricació de la intel·ligència artificial, seran aspectes clau de l'esdeveniment. Finalment, un estudi de cas específic sobre l'aplicació de la intel·ligència artificial en l'àmbit de la salut tancarà l'encontre, proporcionant perspectives valuoses sobre la contribució de la IA a la transformació dels serveis de salut.

La cloenda de la trobada comptarà amb la presència de la Sra. Ministra Na. Diana Morant Ripoll, Ministra de Ciència, Innovació i Universitats del Govern d'Espanya, i la Prof. Dra. María Vicenta Mestre Escrivà, Rectora Magnífica de la Universitat de Valencia.

Esta trobada se suma a les iniciatives globals que busquen abordar de manera integral els desafiaments i oportunitats que la intel·ligència artificial presenta en la nostra evolució digital.