Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Descripció

El grup es dedica principalment a la investigació de les bases moleculars que controlen diferents polifenismes presents en els cicles biològics dels pugons. En particular, estudiem quins gens són responsables de la inducció de la fase sexual produïda per dies curts i quins gens són responsables del manteniment de la partenogènesi durant les estacions amb dies llargs. Encara que treballem amb diferents tipus de gens, des de fa uns anys hem centrat la nostra activitat en el possible paper desenvolupat pels gens del rellotge circadiari així com gens i molècules relacionades amb aquest rellotge. 

També estudiem la interacció d'algunes espècies de pugons amb diferents espècies de formigues i els factors responsables que aquesta interacció puga variar. En particular, ens interessa un polifenisme relacionat amb aquesta interacció. De nou, el nostre interés principal és identificar les bases moleculars que controlen aquest polifenisme. En el grup venim manejant tècniques habituals de biologia molecular com a clonació, PCR , PCR quantitativa en temps real (per a quantificar l'expressió gènica sota diferents condicions), seqüenciació clàssica i NGS, etc..

També desenvolupem, entre altres, tècniques d'hibridació in situ i d'immunohistoquímica (ambdues impliquen al seu torn el domini de les tècniques de dissecció dels pugons).
 

Objectius CT
  • Identificar les bases moleculars dels polifenisme en pugons amb especial interés e la diapausa.
  • Investigar l'obtenció de plantes resistents a pugons.
Línies d'investigació

Fotoperiodisme

Bases moleculars que controlen la resposta estacional en pugons o com el fotoperíode curt indueix l'aparició de la fase sexual.

Direcció
  • MARTINEZ TORRES, DAVID
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
Veure fitxa
Membres
  • BARBERA SOLA, MIQUEL
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
Veure fitxa
Estructura asociada
Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SYSBIO)
Dades de contacte del grup
Cicles Biologics de Pugons (ALC)

Campus Burjassot/Paterna

C/ Doctor Moliner, 50

46100 Burjassot (València)

963 543 644

Geolocalització

david.martinez@uv.es

Persones de contacte
  • MARTINEZ TORRES, DAVID
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
Veure fitxa