Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Descripció

Anàlisi de les modificacions postraduccionals de les histones i de la maquinària responsable utilitzant com a organisme eucariota model el llevat Saccharomyces cerevisiae. 

En aquest moment estem centrats en estudiar les modificacions de les histones durant el procés d'envelliment cronològic del llevat. Les cèl·lules són sotmeses a una restricció nutricional severa. Per tal d'evitar la proliferació i el creixement, i al llarg del temps de la seua senescencia són analitzades les marques de les histones, globalment i sobre seqüències gèniques particulars, i també la composició i característiques dels complexos enzimàtics de modificació d'histones. 

Aquest estudis pretenen aportar nous coneixements que resulten bàsics i comuns a les cèl·lules eucariòtiques. Són per tant, el punt de partida per a projectes semblants en cèl·lules de mamífers i també humanes.

Objectius CT

Proporcionar nou coneixement fonamental sobre la biologia, particularment sobre la regulació de l'expressió gènica, en cèl·lules eucariotes.

Línies d'investigació

Modificacions d'histona durant l'envelliment del llevat

Anàlisi de les marques de les histones durant l'envelliment de les cèl·lules de llevat, globalment i a nivell de gens concrets. Anàlisi dels complexos enzimàtics responsables de les marques d'histones en cèl·lules velles i en cèl·lules joves.

Direcció
  • SENDRA PEREZ, RAMON
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Coordinador/a Curs
Veure fitxa
Producció cientifica per investigador UV
Estructura asociada
Bioquímica i Biologia Molecular
Dades de contacte del grup
Grup d'Investigació en Regulació Epigenètica per Modificació d'Histones (MODHIS)

Campus Burjassot/Paterna

C/ Doctor Moliner, 50

46100 Burjassot (València)

963 543 015

Geolocalització

ramon.sendra@uv.es

Persones de contacte
  • SENDRA PEREZ, RAMON
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Coordinador/a Curs
Veure fitxa