Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Descripció

El grup BIONUTEST és especialista en l'estudi de components d'ingredients alimentaris i aliments, incloent nutrients, així com altres components bioactius (carotenoides, esterols, àcids siàlics, gangliòsids i polifenols).

  1. Quantificació i estudis d'estabilitat de: components de la fracció lipídica dels aliments i ingredients; compostos de reacció de Maillard; fracció nitrogenada: (proteïnes, caseinofosfopèptids i aminoàcids); minerals d'interés nutricional; antioxidants i avaluació de la capacitat antioxidant.
  2. Avaluació de la biodisponibilitat: a) in vitro mitjançant l'aplicació de models de simulació gastrointestinal i captació i transport en sistemes combinats que incorporen cultius cel·lulars (Caco-2, HepG2); b) in vivo mitjançant la determinació de components i metabòlits dels aliments en fluids biològics i femta, procedents d'assajos clínics i experimentació animal.
  3. Avaluació d'efectes biològics mitjançant tècniques in vitro: citoprotecció i/o citotoxicitat, marcadors d'estrés oxidatiu, inflamació i apoptosi, utilitzant cultius cel·lulars.
  4. Assessorament i avaluació de: a) La qualitat nutricional i funcional de formulacions, aliments, ingredients, dietes i/o menús i b) Informació alimentària: etiquetatge obligatori i nutricional, declaracions nutricionals i de propietats saludables.
Objectius CT

Disseny, formulació i avaluació d'aliments saludables.

Línies d'investigació
Direcció
  • BARBERA SAEZ, REYES
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Responsables de Gestio Academica
  • Coordinador/a Titulacio de Grau
Veure fitxa
Membres
  • ALEGRIA TORAN, AMPARO ASUNCION
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Coordinador/a de Programa de Doctorat
Veure fitxa
  • CILLA TATAY, ANTONIO
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
Veure fitxa
  • GANDIA GOMEZ, MONICA
  • PDI-Ajudant Doctor/A
  • Coordinador/a Curs
Veure fitxa
  • GARCIA LLATAS, GUADALUPE
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
  • Coordinador/a Curs
Veure fitxa
Producció cientifica per investigador UV
Estructura asociada
Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal
Dades de contacte del grup
Grup d'Investigació en Estudi d'Estabilitat, Biodisponibilitat i Efectes Biològics de Components dels Aliments i Avaluació Nutricional (BIONUTEST)

Campus Burjassot/Paterna

Av. Vicent Andrés Estellés, s/n

46100 Burjassot (València)

963 544 956

Geolocalització

bionutest.blogs.uv.es

reyes.barbera@uv.es

Persones de contacte
  • BARBERA SAEZ, REYES
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Responsables de Gestio Academica
  • Coordinador/a Titulacio de Grau
Veure fitxa